Индивидуалистките силни, ансамбълът 10-и на европейското

Индивидуалните състезателки от националния отбор по художествена гимнастика се представиха силно в първия ден от европейското първенство в Баку (Азербайджан). В дебюта си на континентален шампионат Боряна Калейн поведе в класирането на обръч (21,650 точки) и топка (22,100 т., най-висока оценка до момента). Катрин Тасева пък заема второ място във временното класиране неа топка с 21,600 т. Същата позиция, но на обръч заема Невяна Владинова, която започна с изпускане съчетанието си.

По-неубедително се представи ансамбълът за девойки, който зае 10-ото място на пет обръча с оценка от 20,150 т. Това остави тима ни извън финала на този уред и със сигурност ще тежи на българския тим в отборното класиране. Треньорът Вяра Ваташка призна, че момичетата са загубили концентрация в последната част от съчетанието.

„Децата бяха много добре подготвени, изиграха страхотна първа част и грешките за съжаление се получиха във втората – заяви „златното момиче“ Цветелина Найденова, помощник-треньор на ансамбъла. - Ина Ананиева ни помага много, сега казва абсолютно същите неща, които казваше и на нас. Повлия положително на децата. Искам да пожелая на момичетата да са спокойни за второто изпълнение и най-накрая да го изиграят това съчетание за да се види в пълния му блясък. То е страхотно. Има много сложни елементи. Просто се надяваме да го изиграят.“

Коментари

Задължително поле