23-годишен безработен е серийният бомбаджия от Тексас

За първи път показаха подземията на Мавзолея Монтират арт инсталации на мястото на съветски климатик колкото плувен басейн

Смъртоносна болест мори свинете у нас

Томислав Дончев за ЧЕЗ: Ситуацията изискваше бърза, нестандартна мярка

„Труд“ приобщи хиляди към благородна кауза Предстои благородна инициатива за абитуриенти на 24 април

Борисов се срещна с генералния секретар на европейските профсъюзи

Зоран Заев към Русия: Македония е ориентирана към НАТО

Гърция ни тараши за цигари и пиене Конфискуват автомобила при контрабанда

Тръмп и Макрон се съгласиха, че Русия е отговорна за отравянето на Скрипал

Германци, италианци и французи искат да ловуват у нас

Вижте акцентите от броя на “Труд” в четвъртък, 22 март 2018

Истината vs. Истерията За първи път: Документът за регистрацията за хулиганство на жената на председателя на ВКС

Жельо Бойчев: Ще се стремим информацията от комисията за ЧЕЗ да стане публична

Плащаме чрез мобилно приложение паркирането в София

ГЕРБ замрази спорни промени в НК Бизнесът се противопостави на еднаквия режим за корупционни престъпления

Индустриалните дни на кариерата стартират от Пазарджик

Индустриалните дни на кариерата стартират на 13 май (събота) от Пазарджик, където ще се проведе първата от серията срещи с работодатели от предприятия в ТИЗ (Тракия икономическа зона).

Новата кампания е своебразно продължение и втори етап на стратегическата инициатива “Информационни дни на кариерата в ТИЗ”, проведена в началото на 2017 г. Над 1000-та кандидати, посетили събитията от инициативата, доказаха, че тези лични срещи са необходимост в процеса на набиране на персонал за производствените предприятия.

“Огромният успех на първите срещи с работодателите от ТИЗ бе поводът за създаване на Индустриалната карта на България – платформата Industria.bg. Едни от въпросите, на които картата отговаря, е в кой регион какви кадри има, нуждите на всяка фирма от конкретни работници. Тя дава възможност на търсещите работа да намерят по-добри перспективи. Освен да помогне за решаване на проблемите с недостиг на персонал, проектът се очаква да повдигне отново темата за индустриалната кариера в България и възможностите за развитие и добър живот, които тя реално дава”, коментира Катя Стайкова, административен директор на “Клъстер Тракия икономическа зона”.

Клъстерът заедно с JobTiger, община Пловдив и Българската търговско-промишлена палата са съорганизатори на специализираните срещи на представители на фирми с търсещите работа. Срещите протичат под формата на кариерен форум, като след презентации на компаниите, всеки търсещ работа може да говори с представителите им, да разбере повече за отворени позиции, условията на работа и заплащане и да кандидатства на място.

Предстоящите събития от “Индустриални дни на кариерата” са в хотел “Хебър” в Пазарджик на 13 май (събота) от 10 до 12 часа, в Съединение на 3 юни, в Ямбол на 10 юни и в Плевен на 17 юни при вход свободен.

6pl4006-1

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.