Откриха изложба на съвременно българско изкуство в Европейския парламент

15-годишен е открил стрелбата в училището в Кентъки Загинали са момче и момиче

Румен Порожанов: Земеделските производители трябва да получават справедлива цена за продуктите си

България на 56 място в класация на най-добрите страни в света

Скандал със зетя на Орбан може да струва на Унгария €43,7 млн. ОЛАФ готви глоба на Будапеща за злоупотреба с еврофондове

Фалстарт на делото срещу Ченалова

КЕВР: Спекулация са твърденията за драстично поскъпване на тока за бита

Съдът в Румъния определи като неприемливи части от промените в правосъдното законодателство

Предсрочни президентски избори във Венецуела до края на април

Еманюел Макрон ще се срещне с Доналд Тръмп края на април

Разпитаха американския правосъден министър във връзка с евентуалната руска намеса на изборите в САЩ

Българският филм „Ага“ ще закрие кинофестивала „Берлинале“

Организацията “Шалом”: Законът трябва да осигури право на собствена изява

Екатерина Захариева: ЕК е отпуснала средства за комуникационната сигурност на Западните Балкани

Хиляди левове се харчат за спасителни акции у нас

Инж. Александър Държиков: С нови закони и пътища гарантираме по-безопасно движение

Инж. Александър Държиков

„Програмата на ГЕРБ предвижда законодателни мерки за отмяна на действащия Закон за движение по пътищата, който е от 1999 година, както и приемане на 2 нови закона, гарантиращи по-голяма безопасност“, заяви на среща с представители на транспортния бранш кандидатът за народен представител инж. Александър Държиков, който е шести в листата на ПП ГЕРБ в 16 МИР-Пловдив град.

Единият закон следва да урежда правилата за контрол върху движението по пътищата, а другият – регистрацията на пътните превозни средства и обучението на водачите им. Предвижда се приемане и на нова наредба за установяване употребата на алкохол, наркотични и други упойващи вещества от водачите.

Инж. Държиков увери, че ако пловдивчани му гласуват доверие и бъде избран за депутат в 44-ото Народно събрание, ще вложи целия си над 35-годишен професионален опит в организацията и безопасността на движението, за да се създаде добра и работеща нормативна уредба, която да гарантира безопасност на движението по пътищата, намаляване броя на ПТП-ата и последствията от тях.

„Сега действащият закон е остарял и неефективен, правени са му десетки поправки и редакции. Спешно е необходимо трансформирането му с ясно и точно разграничаване и дефиниране на функциите и параметрите“, обясни инж. Държиков.

Според бившия заместник-кмет на Пловдив изключително важна предпоставка за намаляване на жертвите по пътищата е по-нататъшното подобряване на пътната инфраструктура, което ГЕРБ започна и ще продължи и при следващ управленски мандат. Все по-широкото въвеждане на Интелигентните транспортни системи, рестартиране на фонд „Пътна безопасност“, увеличаване броя на стационарните и мобилни камери за контрол на пътя, изграждане на единен център за обработка на нарушенията също ще допринесат за безопасността на движението. Сред личните му каузи ще е успешното изпълнение на разширението на пътя Пловдив – Асеновград, както и реализацията на заложения в програмата на ГЕРБ проект за модернизация на Околовръстното шосе на Пловдив. Държиков подчерта, че за да продължи възходящото развитие на страната, Пловдив и региона, гражданите трябва да проявят активност и на 26 март да гласуват за №11 в интегралната бюлетина – за реални решения, предлагани от ГЕРБ.

Инж. Александър Държиков е водещ пловдивски експерт в областта на транспорта. Завършил е Русенския университет „Ангел Кънчев“ като магистър-инженер по транспорт със специалност „Технология и управление на транспорта“. Целият му трудов стаж е преминал в сферата на организацията и безопасността на движението, а като заместник-кмет по обществен ред и транспорт в първия мандат на кмета на Пловдив инж. Иван Тотев бяха направени ефективни административни реформи, приет бе първият цялостен Генерален план за организацията на движението в града, създадена бе ефективна и модерна „Синя зона“ и се прие нова наредба за паркиране, извърши се разширение и модернизиране на видеонаблюдението в Пловдив. По време на мандата е представител на Националното сдружение на общините в Националната комисия по безопасност на движение по пътищата. Носител е на приза „Общинар-реформатор“ за 2013 г. на НСОРБ.

Избори 2017. Платено съдържание. Купуването и продаването на гласове е престъпление.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.