Инж. Иван Досев, АПИ: Стараем се да приключим с ремонтите по магистрала "Тракия" до края на юни

Заради ремонти или катастрофи предвижването по магистралите на страната остава затруднено. От АПИ обещават приключване на ремонтните дейности по АМ „Тракия” до края на юни и значително облекчаване на трафика.

„Правим всичко възможно с ресурса, с който разполагаме да облекчим възможно най-много трафика. Затова предприемаме и спешни мерки веднага, когато нещо се появи. Стараем се да приключим с ремонтите до края на юни. По принцип срокът им е малко по-дълъг, но ние упражняваме натиск върху изпълнителите да работят по-засилено, за да можем да освободим трафика”, каза пред "Нова ТВ" инж. Иван Досев от АПИ.

В страната има множество примери за пътни съоръжения, които са проблемни. Въпреки натовареността им те все още очакват ремонти и са потенциално опасни.

Предстои да се стартират по Оперативни програми „Региони в растеж“ ремонти на още 27 моста и още 9 по програмата за Трансгранично териториално сътрудничество на ЕС, каза инж. Иван Досев,.

„Изпълнили сме ремонт през последните две години на 17 големи съоръжения. Най-големите от тях са виадукта на Дебреш, двата виадукта на 61 и 67 км на АМ „Тракия“. Други големи съоръжения, които през последните две години сме направили са десните тръби на „Витиня“ и „Ечемишка“.

Ще се стартира ремонти дейности на всички места, където има необходимост и има ресурс“, каза той. Досев допълни, че опасни съоръжения към момента няма. „Там където има опасно съоръжения или опасен път, ние затваряме съоръжението или ленти. По такъв начин се регулира движението съвместно с колегите от "Пътна полиция", за да може да се избегне застрашаването на живота на хората“, обясни той.

 

Коментари

Задължително поле