Швейцарският курорт Цермат е блокиран заради повишена лавинна опасност

Повече момчета според поверието в „Дева Мария“

Броят на жертвите на пожара в Прага нарасна на 4

Учени създадоха карта на движението на мисълта в мозъка

Вижте акцентите в броя на вестник „Труд“ в понеделник, 22 януари 2018

Най-интересните изложби по света тази пролет

Похитител платил такси с пръстени на жертвата си Отвлечената ядосала бандита, че не му дава пари на заем

Министър Красимир Каракачанов за инцидента със самолета “Спартан”: Вторият пилот се е обучавал за първи

Публикация на турски език в профила на Радев (обзор) Има препратка към сайт за бързи кредити в южната ни съседка

Караянчева поздравява всички шефове на европейски комисии Форумът ще се излъчва на живо в интернет

ГЕРБ уличиха в лъжа БСП преди вота (обзор) Митниците и ДАНС спрели теч за милиарди още през 2016-та

НСО и хакерите

САЩ призоваха Турция да прояви въздържаност в Сирия

Сняг, студ и лед – опасно време в 19 области

Бяла мида и рапан спасяват риболовния сезон Слаб улов тормози хората по Черноморието

Инж. Петър Кънев: Да помогнем на реалния български бизнес

Водачът на листата на Коалиция „БСП за България“ в Бургас Петър Кънев посети предприятието за производство на индустриални кабели в гр. Айтос

„Изводите от това посещение са типичен пример защо в програмата на БСП е заложено и защо лично лидерът на партията г-жа Корнелия Нинова непрестанно напомня за това- колко е важно държавата да помага на реалния български бизнес. Защото държава без промишленост е колония. Затова, че протекционизмът, колкото на някои да им звучи зле и неевропейски, е важен. И е нужно да се намери решение за него“, заяви след посещението си инж. Петър Кънев.

Той бе категоричен, че предприятието е типичен пример за активността на собствениците: „Направена е инвестиция за няколко милиона евро на гола поляна. „Това е изключително високо технологично производство на кабели, предназначени за използване при изработка на контролно-инструментална екипировка.Основната част от продукцията се изнася за страни-членки на Европейския съюз“, допълни Кънев. Кандидатът за народен представител коментира още: „Фирмата среща голяма конкуренция, заради вноса на нискокачествени кабели от Македония и Турция, с нулев контрол от страна на компетентните органи. БСП в своята програма, а и реално в своето бъдещо управление, трябва да помага точно на такъв вид малки производства, фабрики, в които работят около 30 човека.

Но това са фирми, които плащат заплати по банков път, с платени осигуровки на служителите си и платени данъци. Това е реалния, истинския малък и среден бизнес, който трябва да се развива в България и на който държавата трябва да помага“, заяви водачът на листата на Коалиция „БСП за България“ в Бургас.

По време на срещата бяха разисквани и проблеми, свързани с опасностите при употребата на нискокачествени кабели и последствията от използването им в дългосрочен план.

Във връзка с това инж. Кънев заяви: „Много сериозен е проблемът със спазването на европейските норми. Тревожен е сигналът, който получаваме-че внасяни в страната ни отвън кабели с ниска цена, често са и с ниско качество, а и не са сертифицирани. Те могат да се окажат много опасни за потребителите.“

 

Избори 2017. Платено съдържание. Купуването и продаването на гласове е престъпление.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.