Задигнаха каса с 680 лв. от оръжеен склад (обзор) Апашите и колата им са заснети от 5 камери

CNN спечели делото срещу Белия дом за отнетия пропуск на репортер

МРРБ: Електронната уикенд винетка ще струва 10 лв.

Тереза Мей назначи двама нови министри

Цигани убиха пътник във влак (обзор) Задържани са брат и сестра от клана Мутафчиеви от Ихтиман

Нинова: Докато съм председател, няма да има коалиция с ГЕРБ

Марин Льо Пен: Европа греши, че води Студена война срещу Русия

Кариерен форум за българи в Германия на 29 ноември

Словакия удостои трима българи с най-високото си отличие

Oтбелязват 130-годишнината от рождението и 70 години от мъченическата смърт на митрополит Борис Неврокопски

България, Турция и Русия с общ проект за гастрономически туризъм в региона на Черно море

Спипаха 22-годишен да драска по паметника на Съветската армия в София, арестуваха го (СНИМКИ)

МЗ купува 280 нови линейки за 38,3 млн. лева Подписват договорите в понеделник

Цветан Цветанов: Един президент трябва да е независим, а Румен Радев много ясно вече се позиционира при БСП

8 жертви и тотален хаос по пътищата в САЩ след първия сняг (ВИДЕО, СНИМКИ)

Инж. Петър Кънев: Темата за доходите е въпрос на национална сигурност

Снимки БСП

Инж.  Петър Кънев, водач на листа на „БСП за България” за Бургас и водачът на листата на за Ямбол Кристиан Вигенин се срещнаха с представители на бизнеса в Ямбол и с членове на работодателски и браншови организации. Провеждането на форума имаше за цел да разясни каква е икономическата платформа на левицата и с какво БСП възнамерява да помогне на бизнеса. Кандидатите за народни представители искаха да чуят и предложения, които да включат в бъдеща управленска програма, съобщава пресцентърът на БСП.

Обсъдени бяха проблеми, свързани с демографската криза в страната, влошената инфраструктура в населените места и липсата на кадри за бизнеса.

Кристиан Вигенин: Административните пречки влошават бизнес средата

„Пречките от административен характер са предпоставки за влошаване на бизнес средата в Ямболска област и това не позволява на региона да развие пълноценно потенциала си за икономическо развитие”, каза в началото на срещата Кристиан Вигенин.

unnamed-3

Инж. Петър Кънев припомни, че БСП са успели да прокарат промени в Закона за защита на конкуренцията, които касаят търговските вериги и да премахнат  т. нар. график на отпуските, да въведат правото на работодателя да пенсионира работник, ако е навършил години за пенсия, премахнали са  касовите апарати на вендинг автоматите, освободили от някои счетоводни задължения микро и малките фирми. Кандидатът за народен представител сподели, че проблем остават микрофирмите и коментира, че в България от 380 000 фирми 340 000 са микрофирми, а според европейската класификация те са с до 9 души работници. Кънев каза още, че в българските 340 000 фирми работят 650-660 хиляди души, което означава, че в една фирма работят под двама човека, или това е гръбнакът на семейния малък бизнес. „Само за Инспекция по труда документите са 28 и как една фирма с двама души – обикновено съпрузи, ще представят график за работното време и куп други подобни документи, които се изискват от тях. На това трябва да намерим решение. Защото при всяка една проверка, която се прави, идва някой и ти казва: „Ами сега какво правим?” И това е една хранителна среда за корупцията. Същото е с всички други регулации. Тридесет и четири органа имат право да влизат в една фирма и по всяко време да й разгонват фамилията”, обясни той.

„Друг сериозен проблем за бизнеса са таксите.  Ако от данък печалба годишно в България влизат 2 млрд лв., от таксите влизат 2,4 млрд. лв. Можете да си представите вече  докъде е ескалирало събирането на такси за всичко. От тия 2,4 млрд. 1,2 млрд. лв. са държавни такси, 1,2 млрд. лв. са общински такси. Особено в общините е абсолютно разграден двор”, обясни той и попита защо издаването на една бележка в община Тунджа е 2 лв., а в другата община е  20 лв. По думите му за 2016 г. имаме ръст на 11 % от такси в приходите на бюджета, за 2017 г. планово е записано още 7,6 % увеличение. 5,5 % от целия бюджет на държавата се формира от такси, а за банките – при 1,4 млрд лв. печалба, 1,2 млрд. лв. са от такси, при пенсионните фондове ситуацията е същата. Той изрази надежда, че за разрешаването на проблема с таксите разчита на съдействие и от другите политически сили в парламента.

Избори 2017. Платено съдържание. Купуването и продаването на гласове е престъпление.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.