Инициативата „Ние пишем на кирилица” обедини млади социалисти от цяла България

Инициативата „Ние пишем на кирилица” обедини млади социалисти от цяла България по случай Деня на българската просвета и култура и на славянската писменост- 24 май. Идеята на проекта е младите хора да припомнят стихове на класици на българската литература на своите съграждани на един от най- светлите българските празници.

Младежи от София, Благоевград, Пловдив и Варна се включиха в кампанията. Те организираха походи из централните части на градовете, в които подаряваха на съгражданите си книгоразделители с логото на кампанията „Ние пишем на кирилица“ и свитъци със стиховете на Яворов, Дебелянов, Далчев и други български писатели.

„Денят на българската просвета и култура и на славянската писменост е специална дата за всички нас. България е заслужила признателността и уважението не само на славянските народи, но и на целия свят. Ние притежаваме богата култура, която трябва да помним, пазим и съхраняваме, но не само на 24-ти май, а всеки ден.”, каза Николай Бериевски, председател на МО в БСП.

По случай 24-ти май младите социалисти заснеха и видео, в което те рецитират знаковата ода „Българският език“ на Иван Вазов. Клипът е сниман на емблематични места, свързани с българската култура и история- Народната библиотека, Софийския университет, Народното събрание,  Министерския съвет, Ларгото, Народен театър „Иван Вазов” и НДК.

Коментари

Задължително поле