Снежна буря и катастрофи затрудниха трафика по пътя Варна-Добрич

Снегонавявания затвориха пътни участъци в община Казанлък

Кастингът на Слави за политици тръгва в началото на февруари Желание да участват са изявили 3 777 души

Цветлин Йовчев за последните убийства: Нещо се случва в подземния свят, има раздвижване

21-годишната жена, пострадала при вчерашната катастрофа край Хасково, се нуждае от кръв

Тръмп обяви „награди за фалшиви новини“

Николай Нанков: Магистрала „Струма“ ще бъде завършена през 2018 година, без участъка в Кресненското дефиле и тунела „Железница“

Арестуваха 9 души, транспортирали кокаин, скрит в ананаси

Протест в Сливен срещу увеличението на таксите за ясли и детски градини

Удължава се грипната ваканция в Пернишка област

Днес е Атанасовден

Затворени са проходи и пътища заради обилен снеговалеж

Жълт код за силен вятър в цялата страна

Рекс Тилърсън обеща, че американската армия ще остане в Сирия

Убиха бос на мафията в Гърция

Инициативата „80 години академия за можещи” срещна свищовските студенти с експерти от Министерството на младежта

В рамките на поредицата от събития под надслов „80 години академия за можещи”, които се организират по повод 80-годишнината на Стопанска академия „Димитър А. Ценов” в Свищов, експерти от Министерството на младежта и спорта проведоха двудневен обучителен семинар за свищовските студенти. Повод за срещата бе представянето на Национална програма за младежта (2016-2020) и възможностите, които предоставя за разработване и изпълнение на проекти. В обучението, организирано от Академичен център за кариерно консултиране и връзки с обществеността при Стопанска академия, участваха студенти от различни курсове и специалности. Гост-лектори бяха Гергана Джугларска – старши експерт и Моника Енчева – държавен експерт в ММС, в екип с младши експертите Наталия Павлова и Николай Спасов.

В обръщението си към присъстващите в залата – зам.-ректора по студентска политика доц. д-р Николай Нинов, докторанти и студенти, Гергана Джугларска изказа благодарност като заяви:

„Във Ваше лице ние намерихме един много добър партньор, с когото да реализираме такива ценни събития, мероприятия и обучения. Ценни защото за нас срещите и преките контакти с всички възможни бенефициенти по програмата са много важни – както за нейното подобряване и разработване в бъдеще, така и за популяризирането на възможностите, които предоставя”.

По думите й е много важно младите хора да знаят не само какви възможности осигурява програмата, но и как биха могли те лично да реализират конкретни свои идеи.

През първия ден от семинара гост-лекторите представиха Националната програма за младежта (НПМ) като инструмент на Националната стратегия за младежта, поясниха какви са стратегическите цели и как се реализират. Свищовските студенти се запознаха с методите за разработване на проектни предложения по НПМ (2016-2020) и формулярите за кандидатстване. Двата панела от обучението през втория ден бяха изцяло с практическа насоченост към изпълнението на проекти и отчитане на резултатите. Участниците в семинара имаха възможност да проследят процеса по реализиране на одобрени за финансиране и изпълнение проекти, както и процеса по изготвяне на отчетна документация за даден проект.

По думите на гост-лекторите, Стопанска академия бе първото българско висше училище, по чиято покана експерти от Министерството представиха Националната програма за младежта (2016-2020). В писмо до Министъра на младежта и спорта Красен Кралев, ректорът доц. д-р Иван Марчевски изрази благодарност към екипа от специалисти, провели обучителния семинар за свищовските студенти и увереност, че ползотворното партньорство между двете институции ще продължи с още съвместни инициативи.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.