Вижте кой дойде на откриването на фотоизложбата на Мартин Кейниг (СНИМКИ) Американският фотограф е човекът, който показва на света Валя Балканска и песента „Излел е Делю хайдутин”

Сухи треви и храсти горят край Костинброд

Полицията задържа мъжа, заплашил, че ще взриви мост в Киев

„Дубльор за Ада” пътува към Лондон

Нетаняху пред поражение на вота (ИНФОГРАФИКА)

Овладян е пожарът край летище София

Десислава Атанасова: Съкратеното съдебно следствие ще бъде отменено

Данък „телевизор” влиза в парламента По закон се плаща на електромер - по 3,36 лв. месечно за частни лица и по 14 лв. за фирми

Облагане на заеми между свързани лица

Нетаняху отмени участието си в Общото събрание на ООН заради политическата обстановка в Израел след изборите

Адвокати не харесвали Гешев, ах

Вижте акцентите в броя на вестник „Труд“ в четвъртък, 19 септември 2019

Идва суха и топла есен Чака ни Коледа без сняг

Убийците без право за намаляване на присъдата

ООН ще изпрати експерти, които да анализират атаките над рафинериите в Саудитска Арабия

Инициатива на МГЕРБ в Пловдив популяризира Кирилицата

Младежката структура на ПП ГЕРБ в Пловдив-град проведе днес инициатива по повод 24 май – Деня на славянската писменост и култура. По Главната улица на Пловдив момчетата и момичетата от МГЕРБ раздадоха на пловдивчани и гости информационни материали, свързани с Кирилицата. Инициативата се проведе под надслов „Знаете ли, че?“ с цел да бъдат популяризирани няколко интересни факта относно българската азбука и нейното възникване. Факт е, че Кирилицата е създадена от българите. Факт е, че Кирилицата е една от най-използваните азбуки в световен мащаб.

Факт е и че Кирилицата е третата официална азбука в Европейския съюз, а ние трябва да се гордеем с това. „24 май е денят, който ни обединява, в него е фокусирана нашата национална идентичност. 24 май е символ на достойнство, традиция и духовност. Достойнство, защото на този ден честваме азбуката, която сме дали на света. Това е денят, в който най-ясно си даваме сметка, че имаме защо да се гордеем, че сме българи и осъзнаваме, че в името на бъдещото поколение сме длъжни да не жалим усилията си българските просвета и култура да бъдат национален приоритет!“, заяви Мирослав Тенев от ръководството на МГЕРБ Пловдив-град.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.