Иновативен проект разработиха ученици от Свищов, ще си партнират с 5 държави

Седмокласници от СУ „Николай Катранов“ в Свищов са разработили международен проект, финансиран с европейски средства по програма „Еразъм +“. Координатор по разработката е преподавателката по информационни технологии Йорданка Илиева. Освен свищовското училище, партньори в инициативата са образователни институции от Румъния, Албания, Полша, Италия и Турция, която е и страната координатор на проекта.

Участници в дейностите са ученици на възраст от 12 до 16 години. Те ще получат основни и интердисциплинарните умения в областта на информационно-комуникационните технологии и Web 2.0 инструменти. Дейностите по прилагането на проекта ще заменят старите подходи в образованието и ще осигурят по-иновативна образователна среда.

С интегриране на Web 2.0 инструментите в средното образование, ще се осигурят възможности за по-добър стимул за учене, по-приятно, по-бързо, общо и индивидуално обучение на учениците. Сред резултатите на проекта са два полезни интелектуални продукта: Web2.0Tools брошура, включваща 120 ефективни Web 2.0 инструмента за учители в средното образование в Европа и Web2.0ToolsPictionary - онлайн база данни, съдържаща уводен речник на Web 2.0 инструменти с техните снимки за учениците. Продължителността на проекта е до 2018 година.

Освен седмокласниците, в дейностите ще се включат учители по информационни технологии и чужди езици. С участие лично се ангажира и директорът на училището Генади Иванов, който заяви, че темата е иновативна и припомни, че през последните 15 години школото е спечелило финансиране за двайсетина европроекта.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони