Премиерът Бойко Борисов обсъди темата за единния цифров пазар с министър-председателя на Люксембург Ксавие Бетел

Удължиха извънредното положение в Турция с още три месеца

Вижте акцентите от броя на „Труд“ в петък, 19 януари 2018

Цветан Цветанов проведе серия от работни срещи в Лондон

Германия задмина САЩ като световен лидер Рекордно ниско доверие към Съединените щати, изпреварва ги и Китай

Екатерина Захариева: Договорът за добросъседство с Македония няма да остане само на хартия

Турция търси руска подкрепа за щурм в Сирия САЩ отричат за новата “сирийска армия”

500 милиона лева търсят общините за туризъм Най-скъпият проект в картата на ресорното министерство е на община Челопеч за Моторспорт парк на стойност 120 млн. евро

Влак блъсна изоставена каруца в Казанлък, спряно е жп движението между София и Бургас 

Румен Порожанов: България притежава значителен потенциал за производство на качествена продукция

Божидар Данев, председател на АОБР, пред “Труд”: Зелените блокират инвестиции и работни места Когато икономиката не се развива, няма работа и увеличение на доходите

Кремъл: Новият закон за суверенитета на Киев се равнява на подготовка за война

Грипът превзема нови области в страната 3-годишно дете от Шумен е в болница с усложнения

Президентът и германски инвеститори у нас обсъдиха перспективите и трудностите за развитието на бизнеса в България

Мексико отговори на Тръмп: Няма да плащаме за строежа на стената при никакви обстоятелства

Иновативен проект разработиха ученици от Свищов, ще си партнират с 5 държави

Седмокласници от СУ „Николай Катранов“ в Свищов са разработили международен проект, финансиран с европейски средства по програма „Еразъм +“. Координатор по разработката е преподавателката по информационни технологии Йорданка Илиева. Освен свищовското училище, партньори в инициативата са образователни институции от Румъния, Албания, Полша, Италия и Турция, която е и страната координатор на проекта.

Участници в дейностите са ученици на възраст от 12 до 16 години. Те ще получат основни и интердисциплинарните умения в областта на информационно-комуникационните технологии и Web 2.0 инструменти. Дейностите по прилагането на проекта ще заменят старите подходи в образованието и ще осигурят по-иновативна образователна среда.

С интегриране на Web 2.0 инструментите в средното образование, ще се осигурят възможности за по-добър стимул за учене, по-приятно, по-бързо, общо и индивидуално обучение на учениците. Сред резултатите на проекта са два полезни интелектуални продукта: Web2.0Tools брошура, включваща 120 ефективни Web 2.0 инструмента за учители в средното образование в Европа и Web2.0ToolsPictionary – онлайн база данни, съдържаща уводен речник на Web 2.0 инструменти с техните снимки за учениците. Продължителността на проекта е до 2018 година.

Освен седмокласниците, в дейностите ще се включат учители по информационни технологии и чужди езици. С участие лично се ангажира и директорът на училището Генади Иванов, който заяви, че темата е иновативна и припомни, че през последните 15 години школото е спечелило финансиране за двайсетина европроекта.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.