Искат постоянен арест за шефа на Специализираната прокуратура на Северна Македония

Секс бомба обезвредена в редакцията на „Труд“

Камери заснели предполагаемите извършители на побоя над служител на „Левски“

Снабдиха още два квартала в Търново с контейнери за стари мебели До 2500 лева е глобата за нерегламентирано изхвърляне на отпадъци

Йоанна Драгнева сподели снимки от изписването на дъщеря й

Прокуратурата подхваща продавача на „чудотворно лекарство“

МВР: Сигнали за бомби в летища и медии са изпратени и в други държави на ЕС

Ще оперират Стефан Данаилов в Бургас Проф. Андрей Йотов идва лично в "Бургасмед" да извърши интервенцията

Гала, Стефан и дъщеря му на пътешествие из Европа (СНИМКИ)

Тръмп: Всеки евреин, който гласува за демократите, показва или пълна неинформираност, или голяма нелоялност

Летищата във Варна и Бургас са получили електронни съобщения със заплахи за сигурността, няма отменени полети

Мадуро: От няколко месеца поддържаме контакти с високопоставени представители на САЩ

Градушка уби над 11 000 птици в САЩ

Възрастни съпрузи загинаха при катастрофа в Златаришко Дядото излязъл от пътя с ВАЗ

Златко Захович: Изключителни техничари!

Иновативни идеи със сериозен потенциал на пролетния бургаски Хакатон

Иновативни идеи със сериозен бъдещ потенциал съпътстваха тридневния бургаски пролетен Хакатон, който се проведе в залите на Университет „Проф. д-р Асен Златаров“. Тазгодишната тема „Създаване на софтуерни приложения за спорт и забавления“ провокира участието на 59 ученици и студенти, и двама ментори, с интереси в областта на софтуерната разработка, дизайна, информационните технологии и иновативните продукти.

Разпределени в 15 отбора – 10 ученически и 5 студентски, участниците предложиха оригинални концепции на мобилно приложение за спорт, фитнес или физическа активност на открито като превенция в борбата срещу стреса и уседналия начин на живот на младите хора.

Софтуерните разработки и работата на отборите бяха оценявани от експертно жури по 5 критерия: оригиналност на идеята, работеща функционалност, качество на програмния код, потребителски интерфейс и потенциал на приложението.

Голямата награда на тазгодишния хакатон е професионален ангажимент за създаване на софтуерно приложение за Професионалната гимназия по компютърно програмиране и иновации, която ще отвори врати на 1 септември в ж.к. „Меден рудник“. Отличието беше връчено на двата първи отбора – Brogrammers и Team_Focus_2 от директора на новото училище Димитринка Тодорова.

„Гордея се, че всяка следваща година се увеличава броят на младите хора, които участват в Хакатона. Те са активни, добре подготвени и мотивирани да участват и се представят добре в това състезание“, сподели кметът на Бургас Димитър Николов.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.