Верижна катастрофа запуши столичния бул. „Цар Борис III”

В Монтана се поклониха пред паметта на Апостола

Галапремиерата на “Привличане” е във Варна Яна Маринова и Башар Рахал пристигат за първата прожекция на лентата, част от която е заснета край морето

Чавушоглу: Ако сирийската армия брани кюрдите в Африн, никой няма да ни спре

Задържаха Таратора и Шиндлера непосредствено след кражба на „Мерцедес“

Корнелия Нинова: Българският народ никога няма да те забрави, Апостоле!

Два пожара в пернишкия ТЕЦ „Република“

Арест за мъж, блудствал с 14-годишно дете на автобусна спирка В килията остават още дързък апаш и нарушител на забрана за домашно насилие

Гуляйджии трошиха, биха и платиха безчинствата си в балканско село

Учени отгледаха човешки клетки в ембрион на овца

22 избиратели гласуваха на референдум да имат кмет Новият временно изпълняващ длъжността ще бъде избран от Общинския съвет в Попово

Проучване на “Барометър България”: Кабинетът “Борисов” излъчва стабилност

Еди Рама: Косово и Албания може да имат общ президент

Калоян Паргов и Христо Проданов ще проведат приемна за граждани

„Ислямска държава” пое отговорност за нападението в Дагестан

Инспектираха предлагащи химични вещества и смеси в Търновско

Експерти от Регионалната здравна инспекция /РЗИ/ във Велико Търново са извършили 440 проверки в обекти с обществено предназначение. Направени са и 80 инспекции във връзка със стоки и дейности със значение за здравето. Издадени са 4 предписания и 1 заповед за спиране на експлоатацията на обекти.

От РЗИ са осъществили и тематична проверка за спазване на изискванията на Европейския парламент относно предлагането на пазара и използването на прекурсори на взривни вещества.

Извършени са общо 51 проверки, от които 9 – на лица, които пускат на пазара химични вещества и смеси, в т. ч. и биоциди, 5 – в складове за търговия на едро и 37 – в обекти за търговия на дребно.

“Четири села във Великотърновска област са били на воден режим през септември”, отчитат от РЗИ. Това са еленските села Майско, Усои и  Попска и в община Павликени – село Карайсен. 22 проби от питейна вода са проверили инспекторите, като нарушения са установени при селата  Деляновци,Виноград, Горски Сеновец, Камен, Червена, Лозен и Нова Върбовка.

Жителитена тези 7 селища пият вода с повишено съдържание на нитрати. В питейната вода на ссвищовското село Морава пък са открити колиформи, в село Николаево- манган, а в село Българско Сливово – желязо.

РЗИ е издала три предписания до изпълнителния директор на “ВиК – Свищов” ЕАД,  до кмета на Община Елена и до управителя на “СБРФРМ – Димина” ЕООД, село Вонеща вода.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.