Инспекцията по труда санкционира 20 работодатели за месец в Търновско

121 проверки в обекти на толкова предприятия извършиха контролните органи на Инспекцията по труда във Велико Търново през ноември. Това съобщи ръководителят на ведомството инж. Невена Стефанова.

Тя уточни, че по време на тях са обхванати индивидуалните трудови правоотношения на 4121 лица.

Проверени са договорите на 2790 души, които работодателят е длъжен да застрахова за риск от трудова злополука, както и изрядността на трудовите правоотношения на 136 трудоустроени и 23-ма с намалена работоспособност. При проверките са установени 454 нарушения на трудовото законодателство. 65 процента от тях доказват пропуски при сключване на трудовите договори, заплащането на труда, работното време и почивките, коментира инж. Стефанова. Тя сподели още, че от разкритите общо 293 нарушения по трудовите правоотношения най-много са свързаните със заплащането на труда – 24 процента.

В резултата на извършените през ноември проверки от Инспекцията по труда във Велико Търново са предприети 447 принудителни административни мерки със задължителни срокове за изпълнение. Целта е предотвратяване и преустановяване на нарушенията на трудовото законодателство. През изминалия месец са санкционирани 20 работодатели.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони