На 16 ноември 2019 да почерпят

Дневен хороскоп на Алена за събота, 16.11.2019

МВнР с препоръки във връзка с необичайните студове в САЩ

Задържаха двама души, заплашвали с покушение Макрон

Министър Горанов: Българинът не е готов достатъчно за солидарност

Разширяват обхвата на допустимите за саниране жилищни блокове

Литва размени агенти с Норвегия и Русия

Майкъл Блумбърг дава 100 млн. долара за рекламна кампания срещу Тръмп

Българка е бутнала жена върху релсите на жп гара в Рим

Проф. Тодор Кантарджиев: Починалото 3-годишно дете е било с риновирус

Изпокараха се за неплатения болничен лист (обзор)

Фонд „Земеделие” ще търси 43,1 млн. лв. от къщи за гости за нарушения

Тамер Левент влиза от сериал в сериал

Белият дом публикува стенограмата от първия телефонен разговор между Тръмп и Зеленски

Фалконът ослепя над София (обзор) Не е лошо да се помисли за нов самолет, заяви шефът на “Авиоотряд” 28

Инсталациите на творците от КЕВИС впечатляват посетителите на етнографския музей „Етър”

КЕВИС е международен симпозиум за лендарт и кинетично изкуство се проведе в Етнографски музей на открито „Етър“ в Габрово от 23 до 28 юли. Инсталациите тази година, които са разположени из цялата територия на музея, провокират голям интерес сред посетителите.

Инсталациите нямат постоянен характер, което е част от същността им. Те показват променящата се природа. В „Етър”-а ще останат до началото на септември.

11 преподаватели, сутденти от Националната художествена академия и творци на свободна практика от страната и чужбина участваха в това издание на КЕВИС. Международният симпозиум се провежда от 2015 година на територията на ЕМО „Етър”.

ЕМО „Етър” е партньор на инициативата, а Сдружение АЛОС – организатор. В симпозиума е участвал проф. Орлин Дворянов – преподавател по Съвременно изкуство в Софийскяи университет. Той е един от първите творци в България, които се занимават със съвременно изкуство още от 80-те години на ХХ век. Неговите творби са едни от първите в историята на съвременното изкуство. Член е и на Сдружение „Изкуство в действие”.

Сред участниците е бил и Добрин Атанасов – асистент на проф. Орлин Дворянов, който преподава „Съвременно изкуство и Графичен дизайн” в Софийския университет, катедра Визуални изкуства”. Партньор на КЕВИС; член е и на Сдружение „Изкуство в действие”. Изявил се е Орфей Миндов – директор на Националната гимназия „Тревненска школа”, член на АРТ група „Дупини”, чиято мисия е създаване на оригинален авторски продукт в областта на съвременните визуални изкуства; организиране и създаване на среда за реализиране на нови разнообразни форми на културно общуване, за представянето и популяризирането им. Скулптур с изяви в страната и чужбина. В инициативата са се включили още Галина Динева, специалист по интериорен дизайн, Майа Антова – доктор по Методика на обучението по изобразително изкуство,Калин Плугчиев – художник и член на Сдружение „Изкуство в действие”, Спартак Константинов – художник, занимава се със сценография, живопис и скулптура, както и живописецът Светозар Колев-Питкин , графичният дизайнер Сияна Филатова .

В симпозиума са се включили и Антония Дуенде – емигрира в началото на 90-те години в Германия, занимава се със съвременно изкуство, основател на Нощ на музеите и галериите в Берлин, занимава се концептуално изкуство в целя свят. Член на Сдружение „Изкуство в действие”, а също и Жорж Жу – музикант и фотограф с френски произход.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.