КТ „Подкрепа“: В едва 5 държави в ЕС работниците не получават плащания от първия ден

Монтират 30 камери в бургаския квартал „Победа“

Разширяват офисите за удобство на служителите Правят стаи за отдих и зали за игри

Теди Бургазлиева с меден месец 2 години след сватбата

Борисов: Предложението първият ден от болничните да се плаща от работници няма да бъде внесено в НС

Андреа се зае да влезе във форма

Откриха труп на мъж, застрелян в гръдния кош

От 100 до 10 хил. евро глоба за пушене в Гърция

Велико Търново е домакин на национална среща на общинските експертите по социални дейности и здравеопазване Над 150 ще са участниците във форума

Водка с кисели краставички вреди на стомаха

Административният съд потвърди избора на общински съветници в Горна Оряховица

Туристи оцелели след нападение на вълци в Стара Планина

Най-скъпият сериен SUV Cullinan е първият 4х4 автомобил на Rolls-Royce

Вечните книги на България градят безценна поредица Фондация “Българско слово” представя утре първите си 3 колекционерски издания

Лекарка дари инхалатор и мебели на Дом за деца в Дебелец Оборудването е на стойност 829 лева

Инсталацията за биогаз в Нова Загора слага филтър за пречистване

Представители на фирма „Енерджи – 2” информираха кмета на Нова Загора Николай Грозев и екипа му, че до средата на октомври ще бъде инсталирано ново съоръжение за очистване на газовия поток, съобщиха от общината. В срещата са участвали председателят на общинския съвет Георги Николов и зам.кметът по екологията Ивайло Енев.

Градоначалникът е подчертал, че недоволството на гражданите относно разнасящите се неприятни миризми в част от денонощието, са основателни. От ръководството на „Енерджи 2” ООД са представили инвестиционния проект за подобряване на пречистването. По техните думи, поставянето на биофилтър ще окаже положително въздействие.

Инсталацията за биогаз бе изградена преди няколко години. В града имаше граждански протести заради неприятните остри миризми, които се излъчват при производството. Издаваните от екоинспекторите наказателни постановления падаха пред съда. В края на 2016 г. с решение на общинския съвет бе създадена временна комисия, която да извърши проверка. На заседанието си през април 2017 г. съветниците решиха да информират институциите.

Последният протест на гражданите под надслов „Нова Загора иска да диша” се проведе на 16 септември, както „Труд“ съобщи. Участниците в него заявиха, че дори през лятото не могат да отварят прозорците си заради неприятната миризма. Те съобщиха, че не бойкотират инвестицията, но искат въздуха в града да остане чист от миризмите.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.