Институт „Конфуций” в Търново обяви IX Национален конкурс “България и Китай – древни и уникални цивилизации”

Институт „Конфуций” при Великотърновския университет обяви IX Национален конкурс на тема „България и Китай – древни и уникални цивилизации”. Желаещите да се включат представят рисунка, плакат, колаж, компютърна анимация, презентация, есе, разказ, стихотворение реферат и други форми. Творбите трябва да са създадени през 2018 – 2019 година и да не са се състезавали в други конкурси.

Няма възрастови ограничения и ограничения към използваните техники, материали и формат на рисунките. Срокът за предаване на произведенията е 31 март 2019 година. Адресът за изпращане е ВТУ „Св. св. Кирил и Методий”, Пети корпус, Институт „Конфуций”.

Всички автори получават сертификат. Произведенията на изобразителното изкуство ще бъдат експонирани в изложба във фоайето на Института, литературните разработки, класирани на първо, второ и трето място – ще бъдат публикувани на официалния сайт на „Конфуций”, поясни техническият сътрудник Анелия Калинова.

Над 200 деца, ученици и студенти от над десет града в страната са участвали в миналогодишното издание на конкурса. Най-малките са били 4-5-годишни. „Те предимно се изявяват с рисунки, а от I до IV клас обикновено пишат много интересни приказки”, обясни Калинова.

Организаторите се надяват тази година в арт събитието да се включат и студенти от Китай, които се обучават в български университети.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони