Роднина на Путин стана зам.-председател на “Газпром”

Кметове със статуетки от „Искам бебе“ Има одобрени близо 4000 заявления за помощ

С приложение пестим от SMS-и за паркиране Чужденците вече могат лесно да си плащат за синя зона

Огнян Златев: Срещата между ЕС и Турция във Варна е важна и за двете страни

Дебитните карти стават билети за рейса С 1.60 лв. ще можем да сменяме различни превозни средства

„Осъзнаване” отвъд материята В столичната галерия „Нирвана” бе открита изложба на младата художничка Лили Сотирова

Лиляна Павлова събира 350 дигитални експерти Предстоящите регулации в ЕС и въпросите на киберсигурността

Заловиха наркодилъри с 5 кг марихуана в Търново

Песенен концерт в памет на Кинка Константинова На 22 март се навършиха 90 години от рождението на поетесата

Гражданите движат кредитния пазар в страната

ЕС ще има единна позиция на срещата с Турция във Варна

Проф. Владимир Чуков: “Ислямска държава” се цепи на клонове

Налогът за колата според газовете

Холандия арестува десетки английски фенове след размирици в Амстердам (ВИДЕО)

Доживотен затвор за Любомир Димитров – Гребеца

Институциите в община Елена са готови за зимата

Снимки: Веселина Ангелова и Община Елена

На работна среща на Щаба за изпълнение на общинския план за защита при бедствия ангажираните институции в община Елена докладваха за готовността за работа при зимни условия през сезона 2017/2018 година. В срещата, ръководена от кмета на общината инж. Дилян Млъзев, взеха участие ръководителите на Районна служба ПБЗН, РУ на МВР, Районна пътна служба, ВиК „Йовковци” – район Елена, представители на Планинската спасителна служба, Енерго-Про Мрежи АД и „Глобъл – Клинър” ООД, както и общински служители ангажирани с по­д­го­то­в­ка­та на об­щи­на­та за ра­бо­та при ус­ло­ж­не­на зим­на об­с­та­но­в­ка.

Със заповеди на кмета на общината са актуализирани състава на Щаба за изпълнение на общинския План за защита при бедствия на територията на община Елена, променен е съставът на Общинския съвет за намаляване на риска от бедствия и е изградена оперативна група към щаба. Актуализиран е Планът за действие при зимни условия, указващ реда, етапите и последователността на снегопочистване, получаване и предаване на информация, телефони за връзка, наемане на допълнителна високо проходима верижна техника при  влошена зимна обстановка /обилни снеговалежи, обледявания и снегонавявания/.

След провеждане на обществени поръчки, Община Елена сключи договори с изпълнителите по зимното поддържане на общинската пътна мрежа за срок от 2 години, както и за доставка на газьол за промишлени нужди. Всички учреждения са заредени с необходимите количества нафта, а училища и детски заведения, които се отопляват  на твърдо гориво – с пелети, въглища и дърва за огрев. Изпълнителите по зимното почистване и опесъчаване информираха на срещата, че машините са преминали технически преглед, а в складовете са доставени необходимите  инертни материали (пясък и сол).

На работната среща се обсъдиха редица проблеми от предходни години, като се набелязаха съвместни мерки за преодоляването им и за по-ефективна работа на институциите през този зимен сезон. От страна на  ръководителите на фирми, предприятия, организации, учреждения, кооперации, здравни и просветни заведения, на председателите на домсъвети и гражданите също трябва разбиране и отговорност.  Призивът към тях е добросъвестно да изпълняват задълженията си по Наредбата за опазване на обществения ред в общината. Паркирането по улици и тротоари да става така, че да не затруднява снегопочистващата техника, специализираните автомобили на полиция, пожарна и ВиК, сметосъбирането. Преди падането на снега тротоарите да се освободят от складирани дърва за огрев и строителни материали. Задължение е също почистването на снега по прилежащите към имотите  тротоари, премахването на  ледени висулки и големи снежни блокове от покривите.

АКО ВИДИТЕ НЕЩО ЛЮБОПИТНО, НЯКОЕ НАРУШЕНИЕ ИЛИ ПРЕСТЪПЛЕНИЕ, СНИМАЙТЕ И ПРАЩАЙТЕ ВАШИТЕ СИГНАЛИ НА МЕЙЛА НА „ТРУД“ – trud@trud.bg и trudonline@gmail.com

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.