Институциите в Свищов се обединиха срещу незаконните таксита

Снимка: Община Свищов

Институциите в Свищов се договориха да обединят сили срещу незаконните таксита. Действията бяха предприети след като представителите на таксиметровия бранш са внесли в кметството подписка. Проведена е среща между превозвачите, извършващи таксиметров превоз на територията на общината и представители на общинското ръководство начело с кмета Генчо Генчев и зам.-кмета Борислав Замфиров. Така таксиметровите шофьори са декларирали подкрепата си към Община Свищов и полицейското управление за предприемане на съответните действия срещу нарушителите и затягане на контрола в бранша.

„На проведена на 31 януари среща, легалните превозвачи изразиха своята нетърпимост към пиратските таксита, които освен, че нарушават закона, излагат и на риск пътниците. На срещата бяха обсъдени и въпроси, свързани със стоянките в града, както и подновяването на маркировката с настъпването на пролетта. Градоначалникът пое ангажимент да се публикува на сайта на общината Регистър на издадените разрешителни за таксиметров превоз в Свищов. По този начин всеки, който има интерес ще може да се информира за фирмите извършващи легално таксиметрова дейност. Тъй като текучеството в бранша е голямо и списъкът се променя непрекъснато, информацията ще бъде публикувана с актуалност към конкретна дата, а списъкът ще бъде актуализиран периодично“, увериха от кметската управа на крайдунавския град.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.