Интерактивен маршрут "Усети града" на 13 юни в Пловдив

Подготвени младежи ще водят зрящи и незрящи в интерактивен маршрут "Усети града" на 13 юни (вторник) от 18,30 чака. Началото е от паметника на Мильо край Стълбите на Каменица на Главната улица.

"Усети града" е интерактивен маршрут, насочващ вниманието към различни интерпретации на градското пространство. Той се преминава от най-малко двама души - един в ролята на водач и втори воден със затворени очи. Водените могат да бъдат както зрящи, така и незрящи и да предизвикат сетивата си. С помощта на пътеводител водачът насочва и представя по сетивен

½ начин културното наследство на Пловдив.

Маршрутът е съставен от 6 интерактивни задачи, които се преминават в рамките на час-два. Преживяването на маршрута е индивидуално и зависи от общуването и доверието между водач и воден. Водачите са подготвени в първото по рода си обучение за водачи в интерактивен маршрут "Усети града" чрез методите на неформалното образование в основни техники за ориентация и мобилност в градска среда на хора със зрителни затруднения, в интерпретиране на градското културно наследство и прилагане на практика на наученото. Маршрутите "Усети града" са отворени и безплатни за всеки. Следващият и последен за сезона маршрут е на 18 юни (неделя).

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони