Интерпол издирва Иво Масларов (обзор)

Снимката и данните на Иво Масларов са качени на страницата на Интерпол.

Лично инструктирал килърите

Бизнесменът усетил, че ще бъде разкрит и избягал

Интeрпoл издирва с чeрвeнaта бюлeтинa Ивo Мacлaрoв, зaпoдoзрян като пoръчитeл нa убийcтвoтo на брокерката Cтaнкa Мaрaнгoзoвa. 52-годишният бизнесмен е напуснал България през март. Според разследващи, той е усетил, че МВР е на път да го разкрие и е побързал да избяга. Марангозова бе разстреляна през октомври м. г., а до трупа є бе хвърлена изкуствена бяла роза. Миналата седмица трима бяха арестувани за разстрела.

Поръчителят Масларов участва във фирма “Юнион България Кооперация”, която се занимава с търговско представителство и посредничество, биоземеделие, транспортна дейност. Някои от фирмите му са закрити, от други е излязъл. Бизнесменът е имал претенции към Марангозова за пари, които й дал да управлява, но не бил доволен от печалбите. Той и приближеният му Веселин Денков са разследвани за изнудване на жертвата.

Тя е убита само ден преди да започне делото срещу тях. Брокерката е била и основният свидетел. Масларов е поръчал на подполковника от НСО Борис Иванов да организира убийството на Марангозова и платил 50 000 лева на извършителя Петър Костов-Стъкларя и помагача му В. П. Последният е под домашен арест и е дал показания пред разследващите. И той, и Стъкларя са се срещали, както с организатора Иванов, така и с поръчителя Масларов, който ги инструктирал допълнително.

Познати на Иванов са били много учудени от ареста му, защото в НСО имал добро име и на никой и през ум не му минавало, че е замесен в убийство.

Борис Иванов бил на много ниско ниво в една от масонските ложи в България. Той бил калфа и не е имал реална възможност да ползва особено връзките си по масонска линия, каза Румен Ралчев, бивш служител на УБО и НСО и Велик Приор на тамплиерите в България.

Коментари

Задължително поле