Инфлация вдига с 50% секс услугите по морето

В сайтовете публикуват снимки и изреждат какво правят.

Туристите дават по 200 лв. на час за плътски ласки

Цените им за час са скочили с петдесетачка в сравнение с 2023 г.

Летният сезон пълни джоба на изгладнели жрици на любовта 

Украинки почти превземат пазара

Жени, предлагащи секс услуги срещу заплащане, масово се запътиха към Черноморието. Там вече агресивно примамват летовници по нощни клубове и кръчми. Съблазняват туристи и във фоайета на хотелите. Не е тайна, че предлагат услугите си открито и в интернет. В обявите си детайлно описват какво точно практикуват, възраст, килограми и дори пластичните си корекции, които илюстрират със снимки. Цените им видимо се различават от тези през изминалата година с около 50 лв. повече за час, коментираха за “Труд news” ползватели на услугите.

За Варна тарифата е от 30 до 200 лв. за 60 минути пълна програма, провери кореспондентът ни Даниела Фархи. Най-евтино се предлагат обикалящите нощем по улиците около Катедралата и жените над 40 г. Търговията там върви и в интернет, където има лавина от оферти със снимки, физически данни и детайлни описания на предлаганите услуги.

Най-високо вземат девойки, които владеят чужди езици, имат собствен терен и обещават пълна програма на клиентите, включително и еротични танци.

Обяви за платен секс има и от значителен брой украинки.

 За повече от час цените се договарят, като могат да надхвърлят 2000 лв. при нестандартни поръчки за цяла нощ.

Подобна е и тарифата за нощ забавление с проститутка в Банско за избралите горската прохлада туристи. Там за час взимат средно по 120 лв., провери кореспондентът ни за региона Светлана Василева. Тя стига до извода, че да си наемеш проститутка в курортен град или район у нас не е никакъв проблем.

Днешните жрици работят по европейски. Има си сайтове за компаньонки, поместени са реални снимки, има представени видове услуги и тарифа. Задължително в портфолиото на жриците се обявява какви езици владеят, колко килограма тежат, годините. Уточнена е и дестинацията и условията, ако наемеш столичанка, колко часа по-рано да я заявиш, за да дойде в Банско.

Според самооценката, жената може да иска и 300 или повече лева за 60 минути, като таксите определено са завишени в сравнение с миналия летен сезон. За уикенд компаньонка сумата стартира от 2000 лв., а всички допълнителни желания се доплащат на място, уточняват момичета в сайтовете. Клиентът поема и транспортните разходи. Повечето уточняват и какви услуги отказват да изпълняват. Освен секс игри, предлагат и релаксиращ еротичен масаж с ударна доза еротика и щастлив край.

Не са пропуснати и различните по предпочитания за интимност - има каталог и за хомосексуални и жигола. Евтините започват от 50 лева на час, но елитните взимат до 300-400 лв.

Въпреки тарифите, щом има предлагане, значи има търсене, щом могат да изкарат такива пари, да са живи и здрави, коментират шофьори на таксита по стоянките.

Според раздел “Разврат” от Наказателния кодекс 

Не проституцията е престъпление, а сводничеството

Доброволната проституция в България не е инкриминирана като престъпление, законът преследва само сводниците, в това число организаторите на публични домове или такива, които принуждават насила жени или мъже да проституират, уреждат им клиенти, извеждат ги зад граница или дават под наем квартири за секс услуги, обясниха юристи.

 

Тези престъпления и наказанията, предвидени за тях, са описани подробно в Раздел VIII “Разврат” на Наказателния кодекс. Там например са посочени като престъпления блудство или половият акт с непълнолетно лице, което се занимава с проституция. В такива случаи “клиентът” може да получи до 3 г. затвор по чл. 154а и от 1 до 5 г., ако от деянието са настъпили вредни последици за физическото, душевното или моралното развитие на пострадалия.

До септември 2022 г. в Наказателния кодекс същестуваше текст, според който с присъда до 2 г. затвор или пробация се наказваше “пълнолетно работоспособно лице, което продължително време не се занимава с общественополезен труд, като получава нетрудови доходи по непозволен или неморален начин”. По този текст прокуратурата можеше да търси наказателна отговорност от проститутките, но на практика това се случваше в много редки случаи, тъй като текстът се смяташе за остарял още по времето на “реалния социализъм”. Преди 2 г. Конституционният съд го отмени заедно с текста, който забраняваше просията.

Много опити, но все удар на камък:

 

Идеята за легализация на проституцията нееднократно отхвърляна

Да се легализира проституцията е предлагано нееднократно, като последно в Народното събрание, което в крайна сметка кове законите, подобен законопроект бе внесен през месец март 2015 година от “Български демократичен център” - бившата партия на бившия журналист и към този момент евродепутат Николай Бареков и свързвана с енергийния бос Христо Ковачки. В конкретика идеята бе предложена от страна на бившия народен представител от БДЦ Стефан Кенов.

 

Идеята на народните представители, предложили това, бе да се изкара на светло този бизнес, генериращ, по различни оценки, милиони левове оборот на годишна база.

Против законпроекта тогава обаче се обявиха редица неправителствени организации, като в крайна сметка идеята бе отхвърлена от мнозинството от народните представители.

Няколко години преди това - през 2007 година по време на Тройната коалиция, МВР и Националният борд по туризъм започнаха работа по създаването на проектозакон за легализиране на сексуалните услуги. Идеята на иницииаторите бе да се въведе контрол върху този вид бизнес, но пак законопроектът се сблъска със стена от съпротива в Народното събрание и в крайна сметка не видя бял свят.

Няколко години преди това, но със същия незавиден успех, легализацията бе лансирана и от лидера на Движението за права и свободи Ахмед Доган, но отново не бе приета от властимащите.

 

Георги Вулджев, икономист, Българско либертарианско общество: Легализация ще донесе повече права на работещите в сектора, а и приходи за държавата

- Следва ли проституцията да бъде легализирана? Въпреки моралния казус, но имайки предвид, че тя винаги е съществувала и ще съществува?
- Това е много чувствителна тема, няма да коментирам етичния казус, защото това е съвсем друг дебат. Но що се касае до икономическата полза, може да се изтъкнат някои потенциални плюсове от легализацията, включително трудови права за хората, които работят в този сектор. Това се отнася и за всеки сектор, който е сив или дори в рамките на черния пазар - че когато е извън рамките на закона, това е много по-опасно за хората, които работят в него. И този сектор да бъде регулиран от държавата е начин да се защитят правата на тези хора. За това можем да почерпим опит от други европейски държави, които имат дългогодишен опит в това - Германия, Нидерландия.

 

- А какви биха били икономическите ползи от подобна стъпка?
- От фискална гледна точка не бих могъл да се ангажирам с конкретна прогноза колко ще бъде плюсът за бюджета, ако се легализира този сектор. Защото сивата икономика като цяло, това което се изчислява, че представлява тя, числата, които се представят, винаги са декларативни и спекулативни. Досега в цялата си кариера на икономист не съм видял някакви надеждни данни, поради което не мога да се ангажирам с прогноза. Смятам, че е по-вероятно да се надцени размерът на мащаба на приходите от легализацията, поради което не бих казал, че това ще бъде някакъв съществен плюс за бюджета. Това обаче би намалило престъпността, свързана с проституцията, това би било голям плюс.

Българските труженички-гастарбайтери правят хиляди евро месечно

 

Как е в Европа?

 

Страните от Западна Европа имат режими, значително по-либерални от настоящия в България, макар и че преди две години Конституционният съд да обяви, че проституцията не е престъпление по силата на Наказателния кодекс. В много случаите проституцията е или законна със съответните регулации, или не се преследва от блюстителите на закона, но само ако не се касае до сексуален трафик и принуда. В някои страни пък тя е незаконна де юре, но фактически не се наказва с особена строгост. Такава държава е например Испания.

В Германия пък по данни на експерти, цитирани от “Дойче Веле”, към 2022 година между 250 000 и 400 000 жени се занимават с най-древната професия, въпреки че официално регистрираните проститутки са едва 24 000. Там законът обаче позволява занимаващите се с този тип бизнес да работят напълно легално, плащайки данъци, осигурявайки се и съответно получавайки полагащите им се от това права.

Традиционно българските “предприемачи” в тази сфера, предимно от малцинствата, но далеч не само, избират именно Германия, за да развиват бизнеса си.

Разбира се, Нидерландия е страната с може би най-либерални закони по отношение на проституцията в целия Европейски съюз, където също има много български труженички.

Италия също е популярна дестинация, както и Франция, Белгия, споменатата по-горе Испания и т. н.

Разбира се, няма и няма как да има официални данни за точния брой на всички български гражданки, предоставящи сексуални услуги надлъж и нашир на територията на ЕС. Техният брой обаче по различни данни надхвъля няколко десетки хиляди. По няколко хиляди, но, разбира се, сумата варира, надхвърлят и доходите им на месец в еврово изражение.

Край на мита “Русо гладно нема”

 

В Слънчев бряг британци пестят от проститутки за алкохол

Жриците ще се правят на моми от Непал

 

Ромки се маскират като камериерки от Непал, а правят платена любов.

Мария Кехайова,
Труд news, Бургас

Инфлацията подгони и древната професия в Слънчев бряг - проститутките. Парите не им стигат. Тези, които решават да практикуват професията на терен, се озорват и прибягват до всякакви хитрости, защото трябва да си имат и квартира, а наемите са солени. Досега наемаха стаи в близките села до Слънчев бряг, но хазяите вече ги пресяват много зорко, тъй като квартирите им са търсени и от съвсем порядъчни туристи. Не ги искат, защото им е ясно с какво се занимават в курорта и дават предимство на семейства с деца.

Тегобите на жриците не свършват дотук. На всичко отгоре, профилът на туристите вече е доста по-различен. Все по-късно и по-рядко идват любимите им и мастити клиенти от Холандия.

А британците вече са по-стиснати, предпочитат да пестят от проститутки. Всеизвестно е, че те са любители на алкохолните турове и ако в края на такъв забършат компаньонка, то вече са свършили парите си и имат съвсем оскъдни средства за заплащане. Ако на сутринта тя отиде за още пари, англичанинът казва, че не помни и не є дава нищо.

Израелците пък по традиция пристигат първи в Слънчака, но ходят в казината, пренебрегвайки рязко платената любов. А чехите и поляците идват предимно със семействата си. Това съсипва бизнеса на леките жени и затова са решили да се маскират като камериерки. Така вдигат цената си, обясниха таксиджии от стоянките на комплекса.

Това е съвсем лесно за ромките, идващи в курорта да предлагат платена любов, тъй като новият персонал е от Бангладеш и Непал. Те се смесват с него и така вдигат тарифата си. Представят се за мадами, идващи от екзотичните дестинации. На външен вид ще го докарат, а що се касае за езика, и без друго говорят развален български и няма да им се налага да учат чужди езици, коментираха постоянно живущи в Слънчев бряг.

Това лято категорично пада митът “Русо гладно нема”. Ако преди се боядисваха руси заради северняците, холандци и датчани, то сега проститутките няма да се харчат за боя за коса.

Сега жриците на любовта са притеснени, че хотелиерите се жалват, че персоналът от трети страни се бави, но се успокояват с това, че туристите няма как да го знаят.

Този сезон в курорта Слънчев бряг час платена любов е между 100 и 200 лева. Сумата може да набъбне яко и да стане дори 1000 лева, ако клиентът ги поиска за дълго време или пожелае по-особен вид услуги.

Страницата изготвиха: Гита Манолова, Даниела Фархи, Светлана Василева, Иван Гергов

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Мнения