Туристическото лого върху сирене за износ

Оправдаха контраразузнавач за разгласяване на държавна тайна

Ресторантьори отлагат новите касови апарати 90% са изпълнили изискванията

Премиерът Борисов почете паметта на жертвите на Холокоста

„Газпром“ достави първия милиард кубични метра газ по „Турски поток“

Москва изгони японски журналист за шпионаж

8 важни здравословни съвета за жените

Милка Христова: Подкрепяме доклада за решаване на водната криза в Перник, но ще търсим политическа отговорност

Земетресение от 5, 4 разлюля Иран

Кобе Брайънт загина, но остава в сърцата на милиони

Съдът остави в ареста Олексий, дирен с червена бюлетина за смъртта на украинска активистка Искам да съм под домашен арест, имам 4 байпаса, каза задържаният

Прокуратурата проверява дали самоубилият се в ДАНС мъж не се е опитал да нападне агенцията Носил е пистолет със заличени номера и два пълнителя

Започна участието на премиера в церемонията по повод 75 години от освобождаването на бившия концлагер Аушвиц-Биркенау (ВИДЕО)

Падналият в Афганистан самолет е част от американските ВВС, твърдят талибаните (СНИМКИ и ВИДЕО)

Кирил Добрев: БСП твърдо стои зад кмета на Благоевград Румен Томов

Иранската болест на Тръмп Подготвя ли нова война президентът на САЩ

Манията да бъде „умиротворен“ Техеран

Сякаш за да потвърди моята гледна точка, The Wall Street Journal съобщи, че Доналд Тръмп може да изпрати още няколко десетки хиляди бойци в Близкия изток, и по този начин мисли да продължи своята банкрутирала политика спрямо Иран.

Самата новина, публикувана от това влиятелно издание, гласи: „Администрацията на Тръмп обмисля значително разширяване на военното присъствие на САЩ в Близкия изток, включително и десетки кораби, и друга военна техника и още 14 000 допълнителни войници за противодействие на Иран, заявиха представителите на САЩ“. Разгръщането на тези сили може да удвои броя на американските военнослужащи, изпратени в региона от началото на струпването на войските през май. Очаква се президентът Тръмп да вземе решение за ново разгръщане по-късно този месец, заявиха неговите служители. Наистина, затова те само предполагат, и военният контингент, изпратен в района на Персийския залив, може да бъде и малко по-малък от заявения.

Доналд Тръмп е в навечерието на президентските избори през следващата година и дори и с разширяващия се случай на импийчмънт отдавна се опитва по всякакъв начин да избегне нови конфликти. Но по отношение на Иран (отчасти под влиянието на Израел) той е убеден в необходимостта да се изправи срещу заплахата, която неговите помощници виждат в политиките на Техеран.

Изпращането на повече войски в Близкия изток, като част от манията да бъде „умиротворен“ Иран, обхваща повечето от нещата, които не са наред във външната политика на Доналд Тръмп. Това е ненужна и опасна стъпка и последиците от едно такова решение могат лесно да се изчислят, като се изследват предишните грешки на президента. Освен това, то няма нищо общо със сигурността на САЩ… Вместо да изтегля нашите войски от другите страни и най-накрая да се съсредоточи върху нашите вътрешни проблеми, Тръмп продължава да изпраща войници в чужбина заради неговата ирационална политика, която по-правилно трябва да се нарече мания.

Превод за “Труд” – Павел Павлов

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.