Ирина Флорин: Никога не е късно да бъдеш булка

В момента нямам мъж, но не е драма

Слави Трифонов е изключителен човек

У нас харесват посредствените, защото не пречат

Водолеите често сме неразбрани и странни за другите

[modula id="3024048"]

- Ирина, над какво работиш?

- Няколко проекта, два от които са музикални, а също така подготвям и модно шоу - колекция, която е обвързана с една идея, но още е рано да разкривам подробности.

- Новият ти хит “По целувките” е с много красив и въздействащ текст. Доколко важно за теб е една песен да има послание?

- Музиката е красива, но текстът също има изключително значение. Неслучайно работя с автори като Ина Григорова, Ваня Щерева, Биляна Димова, Камелия Лилкова - хора, с отношение към поезията.

- Вдъхновението е важно за всеки артист. Какво те вдъхновява най-много и кои известни личности са ти повлияли?

- Карл Лагерфелд беше вдъхновение не само за мен, но и за целия свят. Кейти Пери, Бионсе и “Колдплей” са сред изпълнителите, които ме вдъхновяват, а още от малка мой идол беше Маргарита Хранова и постоянно пеех нейните песни. Васил Найденов също ми е много любим.

- На церемонията за “Оскар” за първи път присъстваше и роден актьор - Димитър Маринов, като филмът с негово участие -”Зелената книга”, дори взе статуетката. Веднага след това, обаче се появиха множество коментари, които се опитаха да омаловажат успеха му. Как си обясняваш този негативизъм у нас?

- В България това е много типично и е като генетично заложено - българинът се дразни от талантливите хора, от успелите, от свободните, от тези, които правят изкуство не с цел, а го правят за себе си, за да изразяват себе си, без да се интересуват дали някой ще го хареса - такива хора не са обичани. У нас се харесват повече посредствените, тези, които не пречат, не влияят, които по някакъв начин минават и заминават.

- Георги Христов е твой състудент от Консерваторията. Изненада ли те решението му да живее чужбина заради ситуацията в страната ни и липсата на уважение към изпълнителите?

- Жоро е много голям изпълнител и звезда с талант. Изненадана съм от това негово решение, но той, като че ли не поиска да се адаптира към новото време и да отстоява себе си и може би се дръпна по някакъв начин. Не смятам обаче, че се чувства обиден. В момента скромният ни музикален пазар се разпределя от много малко хора и борбата за оцеляване е жестока.

- С Жоро бяхте ли близки?

- Като учехме в Консерваторията сме записвали заедно, дори в неговия голям хит - “Черно и бяло” на Димитър Гетов аз пея всичките женски вокали. Той е много готин човек - изключително емоционален, с фина душа. Много добър и коректен, никога не съм го чула да говори нещо против някого. За съжаление животът ни раздели във времето, той малко се затвори и не сме имали някакви контакти в последните години.

- Ирина, талантливият млад изпълнител - Вензи, който ти е почитател, много би искал да те попита чрез в. “Труд” - дали би искала двамата да направите римейк на някой от твоите хитове?

- Много се радвам, че Вензи има такава идея. Много го харесвам и с удоволствие бих направила общ проект с него, само трябва да уточним подробностите. За мен той е изключително талантлив изпълнител, с много харизматично излъчване и топъл, специфичен глас. Мисля, че той би могъл да направи много добра кариера и много да дръпне.

- Зодия Водолей си. Кои характерни качества на родените под този знак притежаваш?

- Харесвам в себе си това, че не ме интересуват клюките и животът на другите хора - в този болен смисъл. Аз имам толкова много хора в обкръжението ми, но дори не съм ги питала какво работят, защото уважавам безкрайно личното пространство на всеки и смятам, че ако трябва да знам нещо - той ще ми го каже. Това е готина черта на Водолея - над нещата сме и гледаме много напред. Често сме неразбрани и странни за другите хора с действията, мислите и поведението си, но Водолея е човека на бъдещето и той затова е такъв - малко неразбираем, защото е далновиден. Докато другите копаят, ние гледаме напред! Това, което бих коригирала в себе си и не харесвам особено е прекалената отзивчивост, на моменти стигаща до наивност.

- Какво може да спечели любовта на един Водолей?

- О, само искреност, само откритост - нищо друго! И много чувство за хумор, разбира се. Един мъж, ако не е умен и с чувство за хумор, просто никога не може да ме спечели.

- Има ли в момента мъж до теб?

- Нямам мъж до себе си и не смятам, че това е кой знае каква драма. Не съм в депресия и никога не съм била, живота ми е изключително интересен и никога не ми е скучно.

- Моника Белучи признава, че преди да стане известна актриса е била по-ухажвана от мъжете. Така ли е и при теб, притесняват ли се мъжете от красивите и успели жени?

- Определено мъжете се притесняват, всъщност притесняват се тези, които не са особено мъже според мен. Един истински мъж винаги ще оцени по достойнство една жена, която има самочувствие, изкарва си сама хляба и е независима. Истинският мъж цени тези качества в жените, а според мен тези, които бягат от такава жена са загубили част от мъжкото си достойнство.

- Истина ли е, че си била канена за рекламно лице на ВИС-2 и ухажвали ли са те някои от шефовете на силовите групировки у нас?

-То силови групировки вече няма. Случвало се е преди да ме ухажват, но само до там. Аз съм човек, който по някакъв начин е разумен и никога не съм се впускала в авантюри, с които мога да застраша семейството си, себе си, или детето. По отношение на тези неща съм внимателна и деликатна. Иначе - да, канили са ме за реклама от ВИС 2. Те искаха да направят три рекламни клипа със Стефка Костадинова, Христо Стоичков и мен, но така се стекоха нещата, че не участвах в тази реклама.

- Как стана така, че един от албумите ти - “Мога” е издаден от компанията на Слави Трифонов - БМК и как се работи с него?

- Слави е голям професионалист. Много харесваше песента ми “Мога” и ми се обади да ми каже, че иска да я издаде с БМК, аз се съгласих, а след това направихме едно невероятно представяне. Тогава още съществуваше миксклуб “Спартакус” и промоцията беше там, а Слави направи едно наистина изключително представяне в стил “Красавицата и звяра”, което беше написано от Ивайло Вълчев. Навремето тези промоции бяха огромни и присъстваха около 1000 души. Със Слави се работи перфектно, той се държи с голям респект и уважение към всеки, с когото работи. По това време бяхме по-близки приятели, но сега той е много ангажиран и не се виждаме както преди. Слави е мъжкар, харесвам такива мъже, но нашите отношения са били приятелски, професионални, мили и топли. До ден днешен се възхищавам на това, което прави - да си всеки ден на екран, да даваш хляб на толкова хора и да си непрекъснато брулен, това е такава сила. За мен той е изключителен човек!

- Как дойде идеята да направиш песен с Азис?

- Това беше един проект, който не успя да постигне по никакъв начин своя потенциал. Песента някакси потъна и затова ще я направя самостоятелно. Тогава имаше голям скандал и моята публика не можа да приеме тази провокация с Азис. Ние двамата бяхме много близки и за нас не стоеше въпроса някой да използва другия, за да стане по-известен - не, просто това беше един проект, който си го направихме за кеф. Нашата песен беше толкова клубна, че ако не знаеш, че пее Азис - никога няма да разбереш, просто супер клубна песен с мега як клип, но наистина не успя да се приеме. След това с Миро направихме едно готино парче - “Тихо”, но проблемът на дуетите е, че трудно се реализират, защото е трудно да се събереш с другата половинка за участия.

- Лейди Гага е певица, но беше номинирана за “Оскар”. Харесваш ли я като актриса?

- Тя е изключителен артист и изпълнител - обожавам я! Има огромната слава на Мадона, но за разлика от нея е и много голяма изпълнителка. Дуетът й с Брадли Купър много ми хареса.

- Би ли приела роля в някой роден филм, или сериал и кои от тях харесваш?

- Да, защото обичам да се снимам. Харесвах много “Под прикритие”, за мен това е единствения бг-сериал, който беше на световно ниво и с удоволствие бих участвала в някой екшън филм или сериал. Преди много години ме бяха снимали в една новела по Националната телевизия, в която играх булка, а след това в едно модно ревю на Митко Дамов също бях булка.

- В живота не искаш ли да изиграеш тази роля?

- Никога не е късно да бъдеш булка, бих искала - защо не, това си е емоция!

- Какво четеш?

- Любимите ми книги са много, но има някои, които обичам да препрочитам като “Майсторът и Маргарита”, “Престъпление и наказание”, “Параграф 22”… Обичам да чета и много литература, свързана с психологията - Фройд, Ницше, Киркегор и Шопенхауер, но има и много модерни автори, които харесвам.

- В какво вярваш?

- В доброто, много вярвам в това. Вярвам, че независимо в каква ситуация те постави животът, трябва да подходиш с добро, лошото няма да те доведе до нищо.

- Най-ценният съвет, който си получавала?

- Никога да не предавам мечтите си и да ги следвам!

Нашият гост

Ирина Флорин стана любимка с песента “Цвят лилав”, написана по нейна идея от Стоян Михалев и Даниела Кузманова. Музикалната кариера на енигматичната певица стартира много преди шумния успех на този хит. Тя е завършила Консерваторията във випуска на проф. Георги Кордов, заедно с други от най-големите имена като Нели Рангелова, Георги Христов, Кристина Димитрова, Веселин Марино Първите й песни са дело на Мария Ганева и Димитър Керелезов, а по дебютния си албум работи с легендите от ФСБ. Талантът на Ирина е забелязан и от големия композитор Стефан Димитров и тя става част от новосформираната тогава група “Домино”, пее с тях на “Златния Орфей”. Най-големите си успехи Ирина постига като самостоятелен изпълнител. След “Цвят лилав” тя записва още хитове като “Мога”, “Докога”, “Друга”, “Копринена жена”, “Вятърът спи” и дует с Мариус Куркински - “Пътуване”, чийто ремикс на “Тибетски сърца” става популярен и във Франция. Освен множество музикални награди и признания, красивата певица е носителка и на “Златна игла” за дебют като моден дизайнер.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Интервюта