Ирландска легенда ще уважи Бербатов

Tottenham footballers Dimitar Berbatov (R) celebrates with Robbie Keane (L) after scoring against Reading during a Premiership football match at the Tottenham ground in North London, 29 December 2007. AFP PHOTO/SHAUN CURRY.

Ирландската легенда Роби Кийн е поредната звезда, която ще присъства на шоуто на Димитър Бербатов и Луиш Фиго на 14 юни. Двамата изгледаха на живо последния мач в историята на "Уайт Харт Лейн", в който "Тотнъм" победи "Манчестър Юнайтед" с 2:1. Бербатов и Кийн бяха сред любимците на агитката на "шпорите", когато играеха заедно.

"Разбирахме се телепатично - написа българинът във фейсбук. - Роби е капитан за пример на терена и извън него. Беше истинско удоволствие да играем заедно в "Тотнъм". Той е единственият играч в историята на световния футбол, вкарвал за националния отбор цели 19 поредни години, от 1998 до 2016-а. Рекордьор е по участия и голове за страната си - 146 мача и 68 попадения. С тях е сред най-резултатните европейски национали редом с Герд Мюлер. Пред тях са само Ференц Пушкаш, Шандор Кочиш и Мирослав Клозе."

В същото време "Тотнъм" започна демонтирането на "Уайт Харт Лейн" по-малко от денонощие след последния мач. Арената бе дом на "шпорите" от 1899 година. От 2018-а "Тотнъм" ще има супермодерен нов стадион с капацитет 61 599 души. След края на двубоя с "Юнайтед" почти всички зрители слязоха на терена, за да си вземат "сбогом" с една истинска легенда.

"Горд съм, че вкарах последния наш гол на стадиона", каза Хари Кейн. А по-късно Уейн Руни, вероятно напускащ "Манчестър Юнайтед", отбеляза наистина най-последното попадение на "Уайт Харт Лейн" за 1:2.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол БГ