Дневен хороскоп на Алена за неделя, 20.10.2019

На 20 октомври 2019 да почерпят

Йордан Радичков давал зайци като автограф на цялата дружина

„Левски“ измъкна трудна, но важна победа на „Герена“

Треньор обезвреди въоръжен ученик с… прегръдка (ВИДЕО)

Тео Ушев с нова номинация за „Оскар”

Рафаел Надал се ожени

Италианец, воювал с кюрдите срещу ИДИЛ: Турската офанзива ще възроди Ислямска държава Турците унищожават бойците, които изстрадаха толкова много за света, казва Клаудио Локатели

Един милион протестираха срещу Брекзит в Лондон

Внезапна сърдечна смърт покосила 15-годишната ученичка от Димитровград

Апатит наш насущний Съдържа се в костите и зъбите

Първанов: Отстъпили сме прекалено много на Македония

Испанският премиер отхвърли призива на лидера на Каталуния за диалог

Дмитрий Медведев: Газопроводът „Турски поток“ е изгоден за цяла Европа

Полицаи обискираха дома на кмета на Несебър Цял ден в града се провежда специализираната акция

Искат заплати по 700 лв. за чистачките и градинарите в Пловдив

работници- чистота

Местна гражданска инициатива, ръководена от кандидата за евродепутат на ПП „Зелените“ Васил Къдринов, е входирал предложение до ОбС-Пловдив за почти двойно увеличение на заплатите на работниците в общински предприятия „Чистота“ и „Паркове и градини“ през 2017 г. Искането им е минималното месечно възнаграждение на общинските метачи и градинари да стане поне 700 лв., а освен това те да получават и 60 лв. ваучери за храна. Аргументите на вносителите на предложението е, че те се трудят на открито целогодишно за чистотата и приличната визия на града при вредни условия и опасна среда, които не отговарят на Европейската социална харта. Искането е включено в дневния ред от 31 точки на последната за 2016 г. сесия на местния парламент, но едва ли ще мине при гласуването – в бюджет-2017 на Община Пловдив няма планирани пари за ръст на месечните заплати от 370 на 700 лв. за над 1000 души.

В същото време в общинската болница „Свети Мина“ не са плащали заплати, социални и здравни осигуровки за 4 месеца и затова ресорният за здравеопазването зам.-кмет на Пловдив Розалин Петков предлага ОбС да отпусне още 214 166 лв. на закъсалата лечебница. Финансовата инжекция за Бивша Първа градска болница върви „ан блок“ с предложението за вливането й в МБАЛ „Свети Пантелеймон“, което също ще бъде гласувано на сесията в четвъртък. Според Розалин Петков това е единственият начин МБАЛ „Свети Мина“ да се спаси от фалит и трупане на нови финансови загуби. НЗОК е блокирала клиничните пътеки на болницата и чрез ЧСИ парите се превеждат директно за погасяване на старите борчове за медикаменти и консумативи.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.