Искат 900 000 лв. кръвнина от тъст, застрелял зет си

900 000 лв. кръвнина поискаха близки на убития на 23 август 2015 г. Никола от тъста му Румен Иванов, който го застреля с 5 куршума след скандал. Това стана ясно при старта на процеса срещу 59-годишния столичен бизнесмен, обвинен в умишлено убийство. Варненският окръжен съд допусна гражданските искове на родителите на Никола - за половин милион лева, и на двете малолетни внучета на Иванов, всяко от които претендира за 200 000 лв.

Румен Иванов уби зет си в своя ваканционен апартамент на плажа в местността Кабакум. Във фаталния летен ден на гости му били внучетата му и дъщеря му Виктория, която била пред развод със съпруга си Никола. Той пристигнал неканен от София, нахлул в жилището и ударил шамар на жена си. Вбесен, тъстът извадил законно притежавания си пистолет и почнал да гърми по 34-годишния си зет. Раненият Никола успял да излезе пред кооперацията, където издъхнал, а убиецът му сам подал сигнал на тел. 112 с думите: "Застрелях го, за да не пострада друг".

Румен Иванов прекара в ареста 8 месеца, а след това бе пуснат под парична гаранция от 20 000 лв. заради разклатено здраве. Той се съгласи на съкратено съдебно следствие, но без да признава фактите и обстоятелствата от обвинителния акт. На следващото заседание на 13 март в залата ще бъде разпитана само дъщеря му и вещите лица, изготвили експертизи по делото.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право