България гласува за Европейски парламент

На 26 май 2019 да почерпят

Вениамин, Симона, Тодор и Ивана отпаднаха след първия концерт на живо в „Гласът на България“

Тино от „Гласът на България“ вкара чалга хит във филм на Тарантино

Лекуват в „Пирогов“ момче, поразено от токов удар в Северна Македония

Клуб на БГ професионалисти превзема Вашингтон Организацията помага на сънародниците ни да се реализират по-добре в Америка

Битката на финалистите в „Гласът на България“ започна

Британски алпинист загина на слизане от Еверест

Амелия Личева – във фокуса на Българския П.Е.Н.-център

Текстописецът и продуцент Крис Янг пред “Труд”: Дара е енергийно торнадо

51-годишен мъж, изпаднал в мозъчна смърт, стана донор на черен дроб Мъжът е приет във Великотърновската болница с тежка травма

Запорираха сметки и имоти на кмета на Септември Марин Рачев и съпругата му

Откриха ДНК следи от заподозрения за експлозията в Лион

Без тениска на бала, моля! Благотворителността ви да е по мярка…

Българка в Лион: В момента, в който е избухнала бомбата, чухме силните писъци

Иска ли Бог козунаци и червени яйца… По делата ни ще ни познаете

Препълненият вселенски стомах ще се задръства с все повече шлака

С повече от 30 години опит в модата и живота на висшето общество, Евгени ще отразява за вас горещите моменти от живота на богатите и известните. Лорд Минчев ще се изказва по злободневни теми, ще посочва модните личности на деня, ще бъде в началото и края на червения килим…

Мисля, че не! Мисля, че Бог иска от нас да сме добри, почтени, хармонични, достойни за себе си и Сина Му, измъчван и умрял за греховете ни. И ако отидем извън тази доктрина, ако четем внимателно Библията и я тълкуваме конкретно, а не според изопачените ни представи, то пише ясно и точно да не си правим никакви идоли, нито да принасяме жертви, още повече- никъде не е написано, че Бог иска козунаци и червени яйца в своя възхвала.

А какво виждаме отсреща – опашки пред сладкарски цехове, магазини и навсякъде, където се продават между 8 и 18 лева бухналите, тестени със стафиди и без, наши представи за комка, за нафора в Божия ден.
Ставаме в определен час, за да боядисваме яйца в Неговото име, а всъщност ни води една суета и безпокойство какво ще се случи, ако избегнем традицията. Това, дами и господа, говори за една морална посредственост, религиозна ограниченост и въобще – за концентриране на вярата в два или три религиозни празника в годината.

А в останалото време – пухате свинско и ребърца, слагате кисело зеле и кървавица, редите се на опашки не за козунаци, а за пица на парче и пластмасови бургери във веригите. Самата показност на илюстрованата ви религиозност е също съмнителна. Защото Бог едва ли иска да го отбелязвате във фейсбук и съм сигурен, о, напълно сигурен, че ако Той имаше профил, щяхте да сте първи приятели с Него там. Ама, ядец!

Бог не е предмет, човек или силует. Той е съвкупност от всичко онова, което може би очаква и от нас. И то е тактично отбелязано в и между библейските редове, натякнато е в Божиите заповеди, прелива от пусто в празно през последните 2000 години, с очевидно много слаб резултат.

А препълненият вселенски стомах ще се задръства с все повече шлака в предстоящите почивни дни, агънце-багънце на Гергьовден, после с цаца на морето, ще кредитира фармацевтичните компании с лекарства за кръвно, стомах, жлъчка, киселини… И ще се кръстите само при нужда, ще влизате в църква само при годеж или кръщене. Вярата обаче не е в това. И пак Библията го казва – по делата им ще ги познаете… Бих добавил – не по козунаците!

 

Fashion idol

Таня Китик

Моля Орлин Горанов да се отдръпне със своя наистина безупречен костюм, за да даде сцена на една също така безупречна бизнесдама. Таня Китик (в средата) е носител на нови модни послания, чрез роклята си – виолетова и напълно подходяща за май.

Прическата е така добре поднесена, че при първа покана в Бъкингам, госпожата може да я повтори без колебания. Нека не пропусна от този артистичен портрет и певицата Сандра Александрова, която заслужава отделно място тук скоро.

 

 

Наздравица с Владо Танев

Стълбицата празнува в Тетевен

Легендата Данчо Стълбицата се намери с приятел по празниците в Тетевен.

Радиоводещият вдигна наздравица с Владо Танев, с когото “делят мегдан” по социална, музикална  и медийна линия. Двамата джентълмени прекосиха тематики от смъртта на Майкъл Джексън до Брекзит, като с всяка вдигната чаша темите клокочеха до различни температури. Като личен приятел и почти рода на Емил Димитров, Стълбицата насочи игличката на грамофона към песента “Ако си дал”, след което реда и песните нямаха никакво значение.

 

Звезда от “Ало, ало”

Лейтенант Грубър – отново в София!

Гай Сайнър – актьорът изиграл ролята на лейтенант Грубър в сериала “Ало, ало” пристига отново в България.

На 8 юни той ще бъде почетен гост на частно парти, което дава негов приятел с благотворителна цел. Сайнър, който живее в Лондон, идва за четвърти път в София и винаги се наслаждава на българското гостоприемство.

Актьорът, макар и наближаващ почтена възраст, все още е разпознаван от своите почитатели и не отказва автограф или селфи.

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (1)

  1. БЕЗИНТЕРЕСЕН ТИП, САМОЗВАН ПСВДО ЛОРД, ПРОСТ ВАТМАН ОТ СЕЛАТА НА РУСЧУК ОКОЛИЯ.

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.