Искра Михайлова е най-влиятелният БГ евродепутат

Втори е Сергей Станишев, трети - Ангел Джамбазки

Председателят на комисията по регионално развитие в Европарламента Искра Михайлова (ДПС/АЛДЕ) е най-влиятелният български евродепутат, сочи класация на неправителствената организация VoteWatch. Властта на законодателите в ЕП се изчислява посредством сложна методология, която включва заеманите постове, активността им в институцията и интервюта с хора, които пряко работят с тях.

Втори в класацията “Топ 5 на най-влиятелните български евродепутати” се нарежда Сергей Станишев (БСП/С&Д), а трети е Ангел Джамбазки (ВМРО/ЕКР). Следват още двама представители на ДПС - Неджми Али и Филиз Хюсменова.

За сравнение в общата класация на всички 751 членове на ЕП първи е председателят на парламента Антонио Таяни. Втората позиция си делят председателят на парламентарната група на Европейската народна партия Манфред Вебер и колегата му социалист Джани Питела. Шефът на Алианса на либералите и демократите (АЛДЕ) Ги Верхофстат е четвърти, а пети е председателят на комисия по икономически и парични въпроси Роберто Гуалтиери (С&Д).

Изследването бе публикувано днес, когато започна първата пленарна сесия на ЕП в Страсбург след лятната ваканция.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Европа