Искрен Веселинов: Във вторник ще представим документа за членството на Македония в ЕС

Искрен Веселинов

Ако бъде дадено съгласие за присъединяването на Македония към ЕС, то да бъде под условие. Това условие ще бъде свързано с ясно изпълнение на договора за добросъседство, а именно приключване на работата на смесената комисия. Когато приключи работата, тогава ще започнат реалните преговори. Това съобщи Искрен Веселинов, съпредседател на парламентарната група на Обединени патриоти, по Канал 3.

Условието е логично, поясни той. „Имаме такива прецеденти, имало е например спор за границите, между страна член и страна кандидат-член. Когато приключат споровете, започва преговорният процес, подобна трябва да е и българската позиция.“

Във вторник Красимир Каракачанов ще представи официално разработения документ. Това което очакваме е историческа истина, тя не подлежи на анализ, тя е ясно установима по документите, за които говорим.

Не може да пише, че Гоце Делчев е Българин и в същото време да казват той се е натягал на Екзархията и едва ли не се е борил за българско гражданство. Европа ще почака членството на Македония, докато си говорят, ние не искаме да пречим на техния разговор. Или ще бъдат бъдат бързи обективни, ще признаят пълната историческа истина, която извира от всеки един документ за тази епоха или нека продължат с говоренето, а пък ще видят Европа през „Крив макарон“.

Ние искаме Македония да бъде част от ЕС, желаем да бъдем в един съюз с Македония, да няма граници между нас, както и с Албания, не случайно се постави въпросът Албания да бъде включена в процеса, защото по този начин коридор № 8 придобива своя политически смисъл, добави Веселинов.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.