Duke Nukem Forever e най-тъпата игра

Десислава Танева: Африканската чума по свинете все още не е отминала

Ревю на Шанел събра знаменитости Виржини Виар представи първата си самостоятелна колекция за марката

Стабилизирано е състоянието на 14-годишното момче, ударено от кола на НСО

Кати Прайс остана без розовия си джип Автокъща изкупи тунингования Range Rover на силиконовата моделка

Саудитска Арабия мами геймъри с награден фонд

Кога жена се интересува от миенето на колата?

Китаец наля $1,5 млн. в герой, приятел го продаде за 500

Момичето, пострадало при катастрофата с джип, е в стабилно състояние

САЩ официално отложиха влизането на допълнителни мита срещу Китай

Двама души са загинали при две тежки катастрофи в Пловдивско

Снежна буря причини смъртта на един човек в Исландия

Борис Джонсън – По волята на народа

Мачовете и спортът по телевизията днес, събота, 14 декември 2019

На 14 декември 2019 да почерпят

Искрен Веселинов: Има нужда от прецизиране на текстовете на Закона за социалните услуги

Очакваме Деница Сачева да е министър, който ще се вслушва в общественото мнение. Смятаме, че е налице първият знак, че това ще е така, тъй като тя се съгласи с нашето предложение да бъде отложено влизането в сила на Закона за социалните услуги с 6 месеца, това заяви зам.-председателят на ВМРО и съпредседател на ПГ на „Обединени патриоти“ Искрен Веселинов по БНТ.

Той коментира, че очевидно има основания за поисканата от премиера оставка на социалния министър Бисер Петков.

„Последната година е постоянен низ от сътресения в социалната сфера – често с основания, често със съмнителни основания, но на практика в страната имаме протести от година и половина. Явно нещо не е наред“, каза депутатът.

Съпредседателят на ПГ на „Обединени патриоти“ обясни, че предложението за отлагане на Закона за социалните услуги, подписано от всички членове на ОП, е направено, тъй като в обществото противоречивите мнения са нараснали и има нужда от прецизиране на текстовете.

По думите му в настоящия си вариант Законът дава възможност за тълкуване на определени норми по начин, който противоречи на традиционните ценности и представите за функционирането на семейството като основна единица на обществото. Затова е наложително да се удължи времето, в което на всички възникнали въпроси да бъде даден отговор и намерено решение, уточни Веселинов.

„Има доста широко използване на НПО-та, които невинаги са лицензирани за дейностите, т.е. липсва контрол в тази сфера“, поясни той.

На въпрос защо, след като ВМРО веднъж са гласували за приемането на Закона, сега искат отлагане на влизането му в сила, Искрен Веселинов отговори, че желанието на ОП е за прецизиране на текстовете му, а не за неговата отмяна. „Има определени притеснителни моменти, които ние също сме подценили, защото не сме ги гледали през призмата, през която родителските организации ги гледат“, каза той.

„Липсва регулярен контрол върху дейността на НПО-тата. Дават се прекалено много права при оценки, включително при извеждане на детето от семейната среда, неправителствени организации да участват в извършването на тази оценка. И не на последно място липсват няколко текста, които да подчертаят философията на Закона, що се отнася до децата, че основно благо за детето е то да израсне в семейна среда“, каза още Искрен Веселинов.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.