Искрен Веселинов от ВМРО за "скандала" с терасите на Каракачанов: Чудя се докъде може да стигне неграмотността или злонамереността на някои медии

Искрен Веселинов

БТВ и "Бивол" очевидно не са прочели указанията за попълване на декларация към КПКОНПИ, съгласно които тераси не се декларират, написа във фейсбук депутатът от ВМРО Искрен Веселинов след "разкритията" за недекларирани тераси от апартамента на лидера на партията Красимир Каракачанов.

Вицепремиерът и министър на отбраната вече обясни, че терасите и изграденото върху тях са придобити в този вид от предишния собственик на имота, всичко е направено с разрешение на съкооператорите, а той самият ги е доплатил отделно. Каракачанов ще покаже документите утре, след като се върне от чужбина, където е по лични причини.

"Чудя се докъде може да стигне неграмотността или злонамереността на някои медии", запита във фейсбук Искрен Веселинов. "Време е впрочем да се заговори и за морала на медиите - не само за този на политиците", призова депутатът.

Чудя се докъде може да стигне неграмотността или злонамереността на някои медии. Визирам "скандала с терасата на Краси". Първо трябваше да е скандал с имота, цената и пр. и да нанесе смъртен удар върху ВМРО, защото смеем да предлагаме истинска, патриотична алтернатива и ще пробием за Европейския парламент. Оказа се, че цената е нормална, а всъщност имотът е придобит от близък роднина, който можеше и да го подари без да има нужда от обяснение. Сега драмата е "зашо има недекларирана тераса". И на принципа "една жена каза" се пита някаква юристка - трябва или не да се декларира. Защо нея? Защо не председателя на КПКОНПИ или поне на Сметна палата, където до вчера декларирахме - ами за да се чуе желания отговор, да се злепостави човека. Попълвам години наред подобни декларации и напътствията на служителите винаги са били: тераси, мазета, тавани НЕ СЕ ДЕКЛАРИРАТ.

БТВ и БИВОЛ очевидно не са прочели и указанията за попълване на декларация към КПКОНПИ,съгласно които РЗП НЕ СЕ ДЕКЛАРИРА ЗАДЪЛЖИТЕЛНО с препращащо към параграф 5,т.18 от ЗУТ какво е това чудо "РЗП"!

“Разгъната застроена площ“ е сборът от застроените площи на всички надземни етажи на основното и допълващото застрояване. В разгънатата застроена площ се включват и застроените площи в подпокривното пространство на сградите. В застроената площ на надземните етажи се включва цялата площ на балконите, лоджиите и терасите".

Съгласно инженерно становище към застроената площ се прибавя и цялата площ на тераси, балкони и лоджии по външните им конструктивни очертания; застроена площ на апартамент (или на друг самостоятелен обект), разположена на повече от един етаж, е сборът от застроените площи на отделните му етажи, включително площта на стълбищата в тях.

Поради тази причина никой, ама никой, подал декларация пред КПКОНПИ, не е декларирал тераси...

Впрочем поне за БТВ съм сигурен, че от снощи разполагат с инструкцията. Знаят, че не са прави, но в сутрешния си блок отново напоително внушиха на зрителите си, че има нещо нередно, пък Каракачанов да заповяда да се обяснява има ли сестра, няма ли.

Явно доста сме изплашили задкулисните им ментори със заявката си за две и повече места в ЕП и до края на кампанията ще се опитват да ни окалят и омешат с другите. Няма да успеят - хората имат здрав инстинкт за истинско и фалш и ще подкрепят ВМРО въпреки инсинуациите.

Време е впрочем да се заговори и за морала на медиите - не само за този на политиците!

Коментари

Задължително поле