Исландия посегна и към мондиала

Ако някой си е мислил, че феноменалният рейд на Исландия на Евро 2016 е било чудо за един ден, вече може да си промени мнението. „Викингите“ от северния остров разгромиха Турция с 3:0 като гост и са с един крак на световното първенство. Нужна им е една едничка победа срещу дебютанта Косово на свой терен, като съперникът няма никакви шансове да бъде нещо повече от последен в групата.

Исландското футболно чудо просто не спира. Преди година и три месеца отборът игра на славен четвъртфинал на европейското срещу Франция и загуби достойно с 2:5. В квалификациите за световното падна само два пъти и спечели в други шест двубоя.

Исландия нямаше да е толкова спокойна, ако не бе друга северна помощ. Гол в последната минута на Финландия като гост на Хърватия доведе до 1:1. И така предстои люто дерби в последния кръг.

Хърватия и Украйна влизат в двубоя в Киев с равни точки. Ако завършат наравно, хърватите ще са втори заради по-добра голова разлика. Но това ще е битка само за място на баража, ако Косово не направи чудо в Рейкявик.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол Свят