„Ислямска държава“ стъпила в България

Делото срещу 14 имами започна в края на февруари миналата година.

Според експертизата Муса е психично здрав

По всяка вероятност е била създадена логистична база на “Ислямска държава” в пазарджишкия ромски квартал “Изток” от Ахмед Муса и неговите сподвижници, смятат българските тайни служби.
В четвъртък съдът гледа делото срещу религиозния лидер и имамите, обвиняеми в разпространяване идеите на “Ислямска държава” и призиви към джихад.

На магистратите бе представена съдебно-психиатрична експертиза на Муса, според която той е психично здрав и може да отговаря за действията си. Фанатично отдаден е на салафизма и на каузата си, обаче и е с нарастваща агресия. Пред тримата лекари, експерти по делото, подсъдимият е заявил, че в името на Аллах е склонен да жертва и децата си.

Адвокатите определиха експертизата като необективна и поискаха съдът да не приема заключението.
Процесът започна в края на февруари м.г. Ахмед Муса Ахмед е обвинен за ръководител на ислямистката структура у нас, а според прокуратурата групата му е действала основно в Пазарджик, Асеновград и Пловдив, но вече има изградени структури и в други части на страната.

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (2)

  1. Някои искаха „разградения двор“.Престъпно или умишлено безхаберие???

  2. Без е българска дума , а хабер турска!А това което искаш да кажеш е незаинтересованост!Хабер значи новина и комбинация от без и хабер означава без новини!

Отговорете