Испания: В България е арестуван един от най-издирваните наркотрафиканти

Задържаният е сред 10-те най-търсени от тамошните власти

Испанската Гражданска гвардия съобщи, че в България е арестуван един от най-издирваните испански наркотрафиканти, който променил външния си вид, като значително увеличил килограмите си и се готвел да избяга във Венецуела, предаде БТА.

Испанецът с инициали J.S.A. според Гражданската гвардия играел много важна роля в "опасна престъпна организация, която вкарвала в Испания и в останалата част на Европа големи количества кокаин от Южна Америка и се занимавала с пране на пари". Той бил издирван от 2013 г. от испанските съдебни власти и бил един от десетте най-издирвани хора от Гражданската гвардия, гласи съобщение, публикувано в Мадрид.

В началото на февруари агенти, специализирани в издирването на бегълци в Испания научили, че той е в българския пристанищен град Варна. Те допуснали, че е "възможно той да носи огнестрелно оръжие при пътуванията си и значително да е променил външния си вид, като е напълнял с повече от 50 килограма", добавя Гражданската гвардия. Според нея българската полиция потвърдила това и извършила ареста.

В момента на ареста заподозреният наркотрафикант имал фалшиви испански документи за самоличност и смятал да напусне България и да отпътува към Венецуела в следващите дни

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Европа