Испанска фирма разкрива в Пловдив 100 работни места с инвестиции за 10 млн. евро

Испанска фирма разкрива в Пловдив 100 работни места с инвестиции за 10 млн. евро

Кметът на Пловдив Иван Тотев и управителят на испанската фирма "Еурофрио" Хусто Лопес-Тейо Камара прерязаха лентата на разширението на една от най-големите, модерни и многофункционални хладилни бази в България за съхранение и обработка на хранителни продукти.

От стъпването си в града под тепетата през 1999 г. досега компанията, която е с 100% испански инвеститори, е вложила над 10 млн.евро и е осигурила работа на стотина българи. С новата инвестиция от 2 млн. евро капацитетът на хладилната база е увеличен 5 пъти и в момента тя разполага с 15 000 палетни места или 15 000 000 кг, разпределени в 12 хладилни камери.

"Впечатлен съм от постигнатото за 16 години, макар че учудих с какъв кураж сте дошли в Пловдив преди 16 години и сте започнали на терен, където няма нищо!", заяви в своето привествие кметът Иван Тотев. Гости на изискания коктейл по повод откриването на новата хладилна база бяха Ева Поведано, търговско-икономически съветник в посолството на Кралство Испания у нас, бизнесмени от Испания, Италия и Франция.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони