Испанско бижу спаси „Левски“

Изключителен гол на Жорди Гомес от пряк-свободен удар донесе успеха с 1:0 над „Локомотив“ (Пловив) в срещата от 15-ия кръг на Първа професионална лига. Испанецът бе точен в 38-ата минута, а топката влетя неспасяемо в мрежата на Мори Диао. Големият грешник на вечерта бе Серджиу Буш, изпуснал на три пъти отлични възможности пред вратата на „смърфовете“. Така румънецът удължи серията си в първенството без гол на внушителните 626 минути.

Тимът на Делио Роси пък бе принуден да играе 50 минути с човек по-малко, след като в края на първата част Иван Горанов бе изгонен с директен червен картон за нарушение срещу откъсващия се Димо Бакалов. Това принуди размествания в тактически план, а десният бранител Милош Цветкович бе преместен на левия фланг.

Най-дискусионният момент бе в даденото от съдията продължение на двубоя, когато след меле в наказателното поле на „сините“ топката срещна ръката на Холмар Ейолфсон, но реферът Николай Йорданов не посочи бялата точка. Така в крайна сметка „Левски“ спечели минимално, а новият наставник на „черно-белите“ Бруно Акрапович дебютира с поражение.

„С играчите си говорим на българо-сръбски, но мисля, че не ме разбират винаги – обясни босненецът. - Имам нужда от нови футболисти, тъй като конкуренцията не е добра на всички постове. А и нямам нужните играчи за моята тактическа формация.“

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол БГ