Испанците луднаха по Хазал Кая

В момента в Испания с огромен успех се въртят два телевизионни сериала с участието на Хазал Кая - "Огледален свят" и "Забраненият плод". Испанците са се влюбили в героинята й Фериа, която като рейтинг е значително по-напред от образа й на Нихал в "Забраненият плод".

Испански журналисти долетяха специално в Турция, за да интервюират актрисата, която им разказва за работата си и за бъдещите си планове. Хазал призна, че е много щастлива, че поредицата с нейно участие "Огледален свят" е получила такова признание в Испания. "Невероятно е чувство, че историята на едно турско момиче е докоснало сърцата на зрители във всички краища на земното кълбо", казва актрисата и изтъква надежда, че в кариерата й ще има и други роли, които да й дадат същия силен тласък като актриса. Тя напомня, че нейната Нихал в "Забраненият плод" беше дете, което нямаше любов, но имаше много пари.

И Хазал с обич развива този образ, в който имаше много болка и желание за обич.

"В случая с Фериа всичко беше още по-сложно: тя беше силна, но се беше заплела в лъжите си. Тя се бореше с чувствата си и със семейството си. Всъщност историята на Фериа е проста, но дълбока, защото се основава на такова силно чувство като любов. Следователно тази история е универсална. Международният успех на поредицата има едно обяснение: историята на човешкия конфликт е реална и искрена. Беше трудна любов, защото героите принадлежаха към различни светове. А главният конфликт в отношенията им е въпрос на доверие един към друг", споделя актрисата пред испанските журналисти.

Най-лошият момент от снимките на "Огледален свят" за Хазал бил полета на хеликоптер. Оказва се, че тя много се страхува от височините, а влизането в хеликоптер за полет над Истанбул бил много труден за нея.

На въпроса как се работи с артисти като Чаатай Улусой и Берен Саат, Хазал Кая отговаря, че и двамата са големи професионалисти и тя високо оценява работата си с тях. Най-важното за нея, когато решава дали да се съгласи да участва в нов сериал, е характерът на героинята й. Хазал се опитва да разбере образа, за да прецени дали може да съчетае усещанията си към него. След това се интересува кои ще са режисьора, продуцента, и сценариста.

На въпроса дали би искала да работи извън Турция, Хазал казва, че това е нейната мечта и тя работи по този въпрос с нейния мениджър.

В края на интервюто Хазал Кая признава, че много харесва Испания, обича да пътува и да посещава различни места там. "Това е невероятна страна и особено харесвам хората, които я обитават. Те са толкова сходни с моите сънародници. И аз обичам всички!", заявява актрисата.

Коментари

Задължително поле