Испанци: Григор стана първи след извънземните

Григор се подготвя за новия сезон в Монте Карло, където срещна и легендата Андре Агаси

Клонингът на Роджър Федерер рискуваше да бъде запомнен като г-н Шарапов – пише в обширен материал за Григор Димитров испанското списание „Тенис“. - Сега, в пълната си техническа и атлетична зрялост (и възползвайки се от отсъствието на някои от водещите тенисисти), българинът стана първи след извънземните Надал и Федерер. И най-накрая се е насочил към голямата цел - титла от Големия шлем.

Асът ни изпраща най-добрия си сезон, като с победата на финалния АТП турнир в Лондон, се изстреля до №3 в света.

Изданието разказва за пътя и проблемите на Григор. Отчита, и че Голямата четворка не оставя място за много други. Споменава за приликите в играта с тази на Федерер. Но изтъква и сътресенията в живота му извън корта, и най-вече тези, дошли от връзката му с Мария Шарапова.

Изданието отчита, че голямата промяна е тръгнала, след като Димитров е започнал работа с Роджър Рашийд. Двамата вече не са заедно, но резултатите се видяха една този сезон.

Междувременно Димитров изгради приятелство с Надал и двамата започнаха да тренират заедно. „Ако тренираш с Рафа, винаги ще излезе нещо положително – отчита списанието. - Сервисът започна да бъде болезнен за съперниците, бекхендът се завърна и е като бръснач. Тялото достигна пълната си зрялост в комбинация от сила и подвижност.“

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Спорт