Истанбулски тим идва със секссимвол и звезди от Рио

Волейболистките на „Марица“ (Пд) жадуват за победа над световните клубни шампионки от турския „Еджзаджъбашъ ВитрА" (Истанбул), въпреки че в тима на гостите личат имена на пет от  шестте в идеалния отбор от олимпиадата Рио 2016. Най-известното име сред тях е на двукратната олимпийска шампионка с тима на Бразилия и секссимвол в родината си Таиса Менезеш. В състава на италианския треньор Масимо Барболини се открояват още руската звезда Татяна Кошельова, сръбкините Мая Огньенович и Тияна Бошкович, американките Рейчъл Адамс и Джордън Ларсън-Бърбак и 6 турски националки начело с местната легенда Неслихан Демир.

Мачът е днес от 18 ч в зала „Колодрума“ и е от втория кръг на Шампионската лига.

„Това е мач, в който всеки иска да играе и няма как да бъдем по-мотивирани - заяви старши треньорът Иван Петков. - В този битка всяка една от волейболистките ни има шанс да направи нещо запомнящо се.“

Според диагонала Габриела Цветанова непобедими отбори няма, а маричанки в момента са в топформа.

В доказателство преди месец пловдивчанки победиха „Бурса Бююкшехир Беледийе“ с 3:1 при гостуването в Турция, а същият тим на южната ни съседка срази световните шампионки с 3:2 преди дни.

„Сигурен съм, че това няма да е последният голям отбор, който ще гостува в Пловдив“, категоричен бе президентът на клуба Илия Динков.

В залата се очакват близо 3000 любители на волейбола да подкрепят „Марица“, а любопитното е че гостите дойдоха без нито един свой фен.

на снимката:

Двукратната олимпийска шампионка Таиса Менезеш е звездата в турския „Еджзаджъбашъ ВитрА“.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Спорт