Истории от спирката За шофьорите на различните коли, децата и скарата, милостинята и будната гражданска съвест

В тази рубрика репортерите на “Труд” ще ви разказват истории, които са чули от спирките, търговските центрове и дори в самолетите. Понякога това са местата, където могат да се чуят по-изумителни случки дори и от филмите на Тарантино.

Познай кой ще слезе от малката кола?

10-1ЖК “Люлин”, делничен ден. Голямо “Ауди” следва мъничък стар “Голф” и му присветва с фарове. Вехтата кола завива и спира на паркинг до един от блоковете. Аудито го е последвало. От него изскачат две момчета, около двайсетте. Запътват се видимо гневни към голфа. От него изненадващо пъргаво слиза двуметров мъж, доста над 100 кила и с по една глава по-висок от преследвачите си.
– Момчета, с какво мога да ви помогна? – пита, без да откъсва погледа си от тях.
– Хм, хм – след миг момчетата са обратно в аудито и потеглят.

 

Дюнер кебапче или дюнер кюфте?

10-2Майка с момиче и момче, близнаци на около 4 години, минава покрай спирката на “Плиска”. Малката се присеща нещо и казва въодушевено:
– Мамо, мамо, нали ще ми купиш дюнел кебапче?
Братчето й гледа да не закъснее:
– А за мене дюнел кюфте, нали, нали…
И мама поема към будката с дюнерите.

 

Банан или пари?

10-3Паркинг на хипермаркет в “Младост”. Момче и момиче – двамата на около десетина години, с мърляви дрехи, доближават елегантна жена, която товари покупките в автомобила си. Казват й нещо, чува се отговорът й: “Не.”
– А поне по един банан може ли – пита момчето.
Жената ги оглежда, после подава два банана. След малко отива да върне количката и вижда обелките от двата банана хвърлени върху колоната колички: “Ах, вие…”

 

Катафалка вместо такси

10-4На пейка пред входа на блок в “Бъкстон” привечер седи постоянното присъствие. Наблизо паркира – о, ужас! – катафалка. Присъствието започва да обсъжда кой си е отишъл от тоя свят и как така не е разбрало досега. Не стига до единно мнение. В един миг се отваря вратата на входа, излиза “студентката от предпоследния”. Носи две големи пътни чанти. От катафалката слиза млад мъж и й помага за багажа. После потеглят. Будната гражданска съвест започва да бистри каква е връзката на “оная” с “онзи от катафалката”.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете