Историята на бойната авиация в 178 минимодела на самолети

Изложбата "Историята на световната бойна авиация за 100 години" обиколила повече от 40 държави, беше открита официално в Юнашкия салон във Варна.

178 минимодела на военни самолети и техника са изработени от хартия от украинския художник Игор Шатохин. Той е изработвал 33 години уникалната си колекция, която пристигна в България с автобус "Мерцедес".

Игор Шатохин е почетен член на Кировградската областна организация"Обединени българи" и е вписан шест пъти в "Книга на рекордите на Украйна".

Той е собственик на авторски права за открития, магистър по изкуствата в четири области на ООН и ЮНЕСКО, носител е на редица награди и ордени, почетен знак на Министерството на отбраната на Украйна, Почетен знак на Международната полицейска академия и др.

Изложбата се провежда под патронажа на община Варна, със съдействието на ВМС и е част от програмата "Варна -Европейска младежка столица 2017".

Изложбата е и благотворителна, като средствата събрани от нея, ще бъдат дарени за построяване на мемориален комплекс на гроба на Кан Кубрат, символ на българската държавност.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България