Историята на бойната авиация в 178 минимодела на самолети

Контраадмирал Митко Петев, командир на ВМС открива изложбата.
Контраадмирал Митко Петев, командир на ВМС, открива изложбата.

Изложбата „Историята на световната бойна авиация за 100 години“ обиколила повече от 40 държави, беше открита официално в Юнашкия салон във Варна.

178 минимодела на военни самолети и техника са изработени от хартия от украинския художник Игор Шатохин. Той е изработвал 33 години уникалната си колекция, която пристигна в България с автобус „Мерцедес“.

Игор Шатохин е почетен член на Кировградската областна организация“Обединени българи“ и е вписан шест пъти в „Книга на рекордите на Украйна“.

Авторът на изложбата Игор Шатохин (вдясно)
Авторът на изложбата Игор Шатохин (вдясно)

Той е собственик на авторски права за открития, магистър по изкуствата в четири области на ООН и ЮНЕСКО, носител е на редица награди и ордени, почетен знак на Министерството на отбраната на Украйна, Почетен знак на Международната полицейска академия и др.

Изложбата се провежда под патронажа на община Варна, със съдействието на ВМС и е част от програмата „Варна -Европейска младежка столица 2017“.

Изложбата е и благотворителна, като средствата събрани от нея, ще бъдат дарени за построяване на мемориален комплекс на гроба на Кан Кубрат, символ на българската държавност.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.