Историята на перлите на Камала Харис

И на дипломирането си през 1986 г. тя позира с бялото бижу

Новият вицепрезидент на САЩ рядко се появява без този аксесоар

Камала Харис рядко се появява пред публика без наниз от перли. В новата си роля на първата чернокожа жена в Америка на поста вицепрезидент на САЩ, в Уилмингтън, Делауеър, Харис говори в бял костюм с панталони на Каролина Ерера и големи обеци от перли. Млечният блясък на перлите перфектно допълваше женствената копринена блуза с широка яка. Три дни по-рано, докато гласовете все още се брояха, Камала се беше появила до Джо Байдън в черен костюм и наниз от таитянски перли с чифт обеци. През август Харис прие офертата да стане партньор на Джо Байдън в костюм Altuzarra и огърлица от перли от калифорнийския дизайнер Ирен Нойвирт. Избраната за вицепрезидент носи перли на всяка своя публична изява - от телевизионните дебати до посещенията на местата с горски пожари в Калифорния, с риза каки и ботинки Timberland.

В исторически план перлите са свързани по-скоро с кралските особи и аристокрацията. Само през последните 5 години те бързо промениха своя имидж от старомодни бижута до избора на всички съвременни бижутери. Камала Харис съвсем не е новак в избора си за перлите. Тя ги носи от десетилетия. Нейната колекция включва както класически нанизи, така и модерни варианти с перли и цветни скъпоценни камъни. Нейната отдаденост към бижутата се корени в детството u: в своите мемоари от 2019 г. Харис си спомня как учителят на нейната майка веднъж е донесъл наниз от перли от Япония. „Оттогава перлите се превърнаха в любимите ми бижута завинаги”, пише Харис.

Перлите придобиват значение за Харис още в университета. Докато изучава политика и икономика в университета Хоуърд, Харис се присъединява към обществото на чернокожите жени Alpha Kappa (АК). Нейните основателки бяха наречени ''Двадесетте перли'' и всеки член на АК получи значка от 20 перли. И вече на своята фотография при дипломирането си през 1986 г., Харис позира с наниз от бели перли и съчетани с тях обеци - този емблематичен аксесоар тя ще продължи да носи през бъдещата си кариера.

(Превод: Павел Павлов)

Коментари

Задължително поле