Италианка пак лиши Жекова от медал

Следващия уикенд Александра Жекова ще стартира във финалното състезание от Световната купа за сезона във Вейсоназ (Швейцария).

Италианката Микаела Мойоли отново лиши Александра Жекова от медал на голямо първенство. На световното в Сиера Невада (Испания) най-добрата ни сноубордистка се движеше трета, но във финалните метри бе изпреварена от звездата от Апенините. Така българката остана 4-та в дисциплината бордъркрос.

На олимиадата Сочи 2014 двете си оспорваха бронза, но в последните метри Мойоли връхлетя върху Жекова. И след жестокия сблъсък италианката не успя да завърши, защото получи разкъсвания на коленни връзки. Александра все пак се изправи и прекоси финала пета. „За жалост само докосна медала, но... едно голямо браво на Сани и нейния баща и треньор Виктор за всичко, което правят за България и зимните спортове!“, написа в социалната мрежа Георги Бобев, вицепрезидент на БФ Ски, който от трибуните подкрепяше националката.

Малшанс имаше и друга фаворитка. Олимпийската шампионка Ева Самкова (Чехия) пропусна врата на полуфиналите, завърши последна в малкия финал и приключи 12-а в крайното класиране.

За пети пореден път с титлата триумфира Линдзи Джакобелис (САЩ).

Радослав Янков започва участието си на световното в паралелния гигантски слалом във вторник.

Същевременно Пампорово посреща Европейската купа по ски и сноуборд в дисциплината слоупстайл от утре до неделя.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Спорт