Втори протест срещу поскъпването на водата във Варна Добричлии правят интерактивна карта на дупките от ВиК-аварии

Арх. Здравко Здравков: Законът за София ще даде ясни регламенти по отношение на застрояването Най-високите сгради ще са в източния и западния край на града, каза главният архитект на София

Емил Кошлуков: БНТ не е на ръководството, нито на водещите. Още по-малко на една партия

Повишен интерес към достъпа до информация отчита Община Търговище

Родилното отделение в Благоевград с подарък от името на кмета д-р Камбитов

ТИР парна от мост на магистрала „Марица“

Гришо премина уверено през Кирьос и е на четвъртфинал на Аустрейлиън оупън (ВИДЕО)

Откриха ски сезона под връх Ком

Калоян Паргов: Вотът на недоверие разкрива слабите места в управлението и мобилизира БСП

Сирийските кюрди: Няма турски военни в Африн

Задържаха 19-годишен, опитал да подкупи полицаи с 50 лв.

В Бургас ражданията ще обърнат демографския срив Валери Симеонов на Бабинден в морския град

Български камион е катастрофирал в Унгария

Трио затворници, пуснати преди месец, са извършителите на взломовете в Разградско

Борис Джонсън пак хвали Тръмп: Заслужава респект и признание

Италиански и български хирурзи демонстрират методи за лечение на рамо и коляно в Пловдив

Медицински университет – Пловдив организира за четвърта година поред „Анатомичен хирургически курс за отворени и артроскопски методи при рамо и коляно“.

Съорганизатор на научния форум е българо-италианската Фондация „Черноморско-Средиземноморска Медицинска Академия“, която е учредена от над 30 български и италиански лекари, и от 4 години работи в областта на научно-изследователската и образователна дейност в сферата на медицината и в полза на пациенти с ограничени финансови възможности.

Курсът е насочен към младите лекари – специализанти по ортопедия и тази година акцентът е поставен върху хирургичната процедура артроскопия. Прилагането на тази популярна неинвазивна технология изисква сложни технически средства и най-вече голям професионален опит.

За успешното провеждане на практическите артроскопски процедури проф. Роза разчита на помощта на италиански и български организации по артроскопия (SIA и БААСТ), както и на известни колеги артроскописти като д-р Паоло Адраванти, д-р Франческо Франчески, проф. Йотов, проф. Аспарухов и др.

В обучението участват 26 лектори и модератори от Италия и България. В курса са включени представители на медицинските университети в Пловдив, Варна и Плевен, УМБАЛСМ „Пирогов“-София, УМБАЛ „Света Ана“-Варна, УМБАЛ „Еврохоспитал“, както и президентът на БОТА и представител на Българската военномедицинска академия проф. д-р Андрей Йотов.

Лекциите се провеждат в Шеста аудитория на Аудиторния комплекс на МУ, а в катедра „Анатомия, хистология и ембриология“ е практическото обучение, което включва телекомуникационна връзка за практическа демонстрация с операционната зала във ВМА-София и МУ-Варна.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.