Италиански и български хирурзи демонстрират методи за лечение на рамо и коляно в Пловдив

Медицински университет - Пловдив организира за четвърта година поред "Анатомичен хирургически курс за отворени и артроскопски методи при рамо и коляно".

Съорганизатор на научния форум е българо-италианската Фондация "Черноморско-Средиземноморска Медицинска Академия", която е учредена от над 30 български и италиански лекари, и от 4 години работи в областта на научно-изследователската и образователна дейност в сферата на медицината и в полза на пациенти с ограничени финансови възможности.

Курсът е насочен към младите лекари - специализанти по ортопедия и тази година акцентът е поставен върху хирургичната процедура артроскопия. Прилагането на тази популярна неинвазивна технология изисква сложни технически средства и най-вече голям професионален опит.

За успешното провеждане на практическите артроскопски процедури проф. Роза разчита на помощта на италиански и български организации по артроскопия (SIA и БААСТ), както и на известни колеги артроскописти като д-р Паоло Адраванти, д-р Франческо Франчески, проф. Йотов, проф. Аспарухов и др.

В обучението участват 26 лектори и модератори от Италия и България. В курса са включени представители на медицинските университети в Пловдив, Варна и Плевен, УМБАЛСМ "Пирогов"-София, УМБАЛ "Света Ана"-Варна, УМБАЛ "Еврохоспитал", както и президентът на БОТА и представител на Българската военномедицинска академия проф. д-р Андрей Йотов.

Лекциите се провеждат в Шеста аудитория на Аудиторния комплекс на МУ, а в катедра "Анатомия, хистология и ембриология" е практическото обучение, което включва телекомуникационна връзка за практическа демонстрация с операционната зала във ВМА-София и МУ-Варна.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Здраве