Италия въвежда по-ниски температури за отопление

При тежки климатични условия властите могат да разрешат включването на отоплението и извън определения период.

Мерките са валидни от 8 ноември до 7 април, бе да засягат Алпите

Не се отнася за болници и училища

Италианското министерство на Екологичния преход издаде нов указ за отопление през зимата. Съобразен е с Плана за намаляване потреблението на природен газ. Предвижда по-кратък зимен период за отопление и по-ниски температури за отопляемите помещения, предадоха световните агенции.

Пусковият период на отоплителните инсталации се намалява с един час на ден, а експлоатационният срок на предстоящия зимен сезон се съкращава с 15 дни - началната дата се отлага с 8 дни, крайната се изтегля със 7 напред. 

Датите варират между 8-ноември до 7-и април. Италия е разделена на 6 зони, от които без ограничения са алпийските райони. 

При наличието на особено тежки климатични условия, общинските власти могат чрез свои мотивирани разпоредби да разрешат включването на отоплението и извън определения период.

Схемата не се отнася за болниците, детските градини и ясли, плувните басейни, сауни и други подобни, както и сгради, използвани за промишлени, занаятчийски и сходни дейности.

Температурите на въздуха за промишлените сгради се намаляват на 17 градуса, а за всички останали на 19 градуса включително и частните жилища.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Европа