Италия напуска Шенген за 20 дни заради Г-7

Италия излиза временно от Шенгенското пространство. Поводът за това са срещите на Г-7, на които страната е домакин от днес до 30-и май, Италия излиза от Шенгенското пространство, за да може спокойно да се проведат срещите на финансовите министри от Г-7 в Бари от 11-и до 13-и май и тази на върха на 26-и и 27-и май в град Таормина на остров Сицилия, информира БНР. По всички италиански граници – сухоземни, въздушни и морски ще се осъществява контрол.

По този повод службата на гражданската авиация предупреди всички авиокомпании, извършващи полети от и за Италия, да информират своите пътници чрез интернет страниците си за промените и явяване по-рано на летищата за обработка на багаж и документи.

Специалните мерки за сигурност в град Бари за срещата на финансовите министри от Г-7, която започва утре са уникални - мобилизирани са 1500 полицаи, в града са монтирани 250 видео камери, дроните за въздушно наблюдение са три, отделно 40 смартфона за оперативна информация, а към оперативната зала за общ контрол ще бъдат включени 338 "електронни очи". Те са монтирани на жп композициите в района и на влака, който на 12-и май ще заведе специалните гости да разгледат град Матера, избран за културна европейска столица заедно с Пловдив през 2019-а година.

В Бари, делегациите ще опитат различни за област Пулия и града ястия, от които най-популярно е това от ориз с картофи и миди.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Европа