Италия пусна влак, оборудван като интензивно отделение (ВИДЕО)

Година след появата на COVID-19 в Италия, смъртните случаи вследствие на вируса надхвърлиха 100 000 души. Проучване показва, че почти половината от италианците одобряват въведените ограничения срещу разпространението на инфекциите. Сред новите мерки са влакове, свободни от коронавирус, и медицинска композиция, оборудвана като интензивно отделение.

В обръщение по повод 8 март премиерът Марио Драги заяви, че пандемията не е победена, но разпространението на вируса може да бъде овладяно чрез спазване на мерките. Надеждата е и в напредването на ваксинацията.

"На 10 март преди една година Италия за първи път стана голяма червена зона. Един от 20 наши сънародници беше заразен. Не сме и помисляли, че година по-късно ще сме изправени пред същата извънредна ситуация", каза Драги.

Италианските железници пускат линия, свободна от Ковид. Влаковете ще се движат между Рим и Милано от началото на април, като всички пътници и служители ще бъдат тествани, информира БНТ. По-късно подобни влакове ще има към туристическите дестинации Венеция, Флоренция и Неапол.

Отново италианска е идеята за медицински влак, оборудван като интензивно отделение. Той е в готовност да достигне всяка точка в Европа, където болниците са претоварени. Трите вагона разполагат с 21 респиратора и също толкова монитори, ултразвуков апарат, носилки и друго оборудване.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Европа