ИТН: ПП извършва национално предателство (Обзор)

Депутатите от ИТН излязоха с остра декларация след пресконференцията на бившия си съпартиец Радостин Василев за задкулисието в държавата и демонстративно се снимаха с пуканки и чипс по време на записите, показани в БТА.

Хора като Асен Василев, Кирил Петков никога не трябва да имат власт, държавата е по-важна, каза Тошко Йорданов

Фалшификация на изборите

Службите в страната, техните ръководства и структура, се съгласуват и получават разрешение и одобрение от чужди посолства - това е национално предателство, заяви от парламентарната трибуна председателят на ПГ на ИТН Тошко Йорданов след като народното събрание възобнови заседанието от паузата, в която всички депутати гледаха пресконференцията на Радостин Василев.

“Тези, които го правят - чл 103 от НК - от 10 до 15 години е наказанието, нали в тая групичка уж сте юристи”, каза Тошко Йорданов и иронизира Кирил Петков, който до преди дни твърдеше, че “Василев е един достоен човек”. “Видяхме нагледна демонстрация какво е дълбоката държава”, категоричен беше Тошко Йорданов. И повтори цитати от записа, излъчен в БТА: “Петков гордо заявява, че са с електорат 10-15%, но понеже са направили ала-бала, имат този резултат. Това е фалшификация на изборите”.

“Хората в България знаят, че има политическа отврат и гнусотия, но тя си има име - “Продължаваме промяната”. Хора като Асен Василев, Кирил Петков и “производните им недоразумения никога не трябва да имат власт, държавата е по-важна”, каза Тошко Йорданов.

Още от сутринта в парламента се коментираше неофициално какво ще покаже като записи и видео Радостин Василев. Депутатите от парламентарната група на “Има такъв народ” обявиха, че ще изгледат пресконференцията на доскорошния си съпартиец с пуканки и чипс. А снимка от стаята на народните представители на Слави Трифонов бе публикуван във фейсбук от един от тях - Цветан Предов.

“Народните представители, които подкрепят Кирил Петков и Христо Иванов са лицемери. С КОЙ договаряте постовете в държавата, с чуждите посолства ли. Отхвърлиха единствения разумен закон за домашното насилие, предложен от нас Има Такъв Народ. И то с подкрепата на Възраждане. Лицемери сте. Да вие от ПП и ДБ. Поздрави от нас “Има Такъв Народ”, написа Педров.

Слави Трифонов, лидер на ИТН:
Показа се цялата гнила същност на хората, които е записал

Този запис, който пусна Радостин Василев, показва цялата гнила същност - и неговата, и на хората които е записал. Предполагам, че повечето от вас са отвратени от това, което виждат и чуват. И аз така. Сега изрази като “Аз нали ви казах” ще са верни, но с нищо няма да помогнат. Цял живот работя с емоции, а трябва да съм практичен. Иначе няма успех. Във всяка работа е така. Щастието не е цел, а следствие. Трябва да направиш нещо, за да си щастлив. И в тази ситуация е така, трябва да се постъпва практично, а не емоционално. Тоест, нужна е експертиза на хора, които разбират, а не хора които искат власт, слава и пари, но всъщност нямат грам морал.

Кристиян Шкварек, политически анализатор:
Най-скандалното разкритие на прехода

Извинявам се на ИТН, че съм им се подигравал. Днес (петък, б. р.) е техният ден. Посипвам си главата с пепел: оказа се, че са хората, които ни казваха истината през цялото време за това, което се случва зад кулисите. Истината за ПП и ДБ, истината за договорките, за клякането пред посолства, за разпределянето на порциите в държавата и лично за това какви хора са Петков и Василев. Това е вашият ден, пред България вие сте оправдани. А това, което разбираме от думите на самия Кирил Петков за начина, по който се управляват службите в България, е най-скандалното разкритие на прехода. То е национално предателство по всеки смисъл на думата, включително юридически.

Александър Симов, член на НС на БСП, във фейсбук:
Пред очите си имаме престъпен план за аутсорсинг на управлението на страната

Още в четвъртък вечерта Кирил Петков изглеждаше отнесен като човек, който е бил отвличан от извънземни и върнат обратно на Земята след серия от клизми. Вече видях защо е така. Записът е повече от скандален. Той е брутален, защото ясно демонстрира какви микроорганизми бяха медийно короновани като борци с ГЕРБ. ГЕРБ за тях е маркетинг. Начин да изсмучат популярност и власт. За да могат да назначават, преразпределят с официозната подкрепа на “Посолството” и съгласуване с “посолствата”. Пред очите си имаме престъпен план за аутсорсинг на управлението на страната. Ние и досега имаме подозрения за дългите ръце в държавното управление, но за първи път виждаме политическа сила, която превръща това в основна точка в своята програма.
Сега вече разбираме, че голямата битка на ПП никога не е била срещу ГЕРБ, а е била за подчиняването на ГЕРБ. Да могат да ги използват в парламента. Борисов им трябва послушен и страхлив, за да стане сделката - те го пазят, а той ги подкрепя. Ако след всичко това се създаде правителство, това ще е най-позорният кабинет в историята на страната, защото всички видяхме на каква нечистоплътна сделка е продукт той. Наскоро нарекох ПП - Поредните предатели. На ми дойде друго име наум - Пълни Педе... ъъъъ, джендъри!

ЕК отговаря за „ЕС не се води само от морални ценности“

Завеждащият пресслужбата на ЕК Ерик Мамер беше питан за казаното от Кирил Петков за Урсула фон дер Лайен от записа на Радостин Василев.

Критериите за приемане и в Шенген, и в еврозоната ще бъдат приложени много стриктно. Това каза завеждащият пресслужбата на ЕК Ерик Мамер в отговор на въпрос за записа с думите на бившия премиер Кирил Петков, пуснат от депутата от ПП Радостин Василев по време на пресконференцията в БТА: “Това, което е ясно е, че има критерии, които се прилагат за влизането в Шенген. Председателката изрази изключително ясно подкрепата си и за България, и за Румъния за влизането им там, мисля, че това е съвсем ясно. Има и много ясни критерии за влизане в еврозоната. Председателката, както и всички еврокомисари, а и Съветът на ЕС, разбира се, ще приложат залегналите критерии за това решение много стриктно”.
В записа, който Радостин Василев пусна на журналисти, се чува как бившият премиер Кирил Петков казва, че Урсула фон дер Лайен го е уверила в шансовете на България да влезе в Шенген, но не и в еврозоната на този етап. Чува се Петков да казва, че тя му е обещала да влезем по друг начин и му е подметнала шеговито, че ЕС не се води само от морални ценности.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика