ИТН: Ще поканим на консултации всички партии освен ГЕРБ

"Има такъв народ" ще отправят покана за консултации за сформиране на бъдещия кабинет до всички парламентарно представени партии, без ГЕРБ. Това казаха пред журналисти в парламента Филип Станев и Станислав Балабанов от ИТН. Днес ще бъдат изпратени официално покани в писмен вид.

Очаква се срещите да се проведат през уикенда, каза Станев. "Ще разговаряме за всичко това, което изпълва със съдържание думата консултации и по конкретните неща, които иска да направи в управлението на страната "Има такъв народ", допълни той. 

"Такъв е смисълът на демокрацията. Тези разговори е логично да се водят тук в най-представителната сграда - българския парламент. Надявам се политическите партии да приемат поканите ни и тук в идните дни да се проведат едни практични разговори в името на това България да има едно стабилно правителство и един стабилен парламент от тук нататък", каза Станислав Балабанов.

Той заяви, че са длъжни да поканят всички с изключение на ГЕРБ, за да ги чуят. "Съобразяваме се както с общественото мнение на хората, така и с демокрацията. Такъв е смисълът на демокрацията, да водим конструктивни разговори, да чуем идеите им, да чуем идеите им, да изложим нашите, да ги обсъдим. Вече от там нататък всичко зависи от крайния резултат. Надявам се да бъде положителен", заяви още Балабанов. 

"Чистата математика от конфигурацията на партиите на така наречения протест. На тези, които са извън статуквото сочи, че това е недостатъчен брой депутати. Няма 121. В крайна сметка в името на желанието на гражданите за стабилност се налага да се проведат тези консултации, тъй като този кабинет няма как да се състои", коментира Филип Станев.

Той отговори на въпрос дали "Има такъв народ" ще приемат подкрепа от ДПС: "Нека първо да се проведат консултациите. Нека да видим какво мислят всичките ни колеги. Тогава този въпрос, който задавате, ще има своя отговор".

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика