Въоръжен мъж се барикадира в дома си във Велинград Излезе да вземе дърва за печката и го арестуваха

„Левски“ подгони вечния съперник

Цветанов в Сандански: Усилията на ГЕРБ са насочени към реализирането на успешни политики в местната власт

“Реал” се утвърди в тройката

Салах вкара 20-и гол с левия крак

Кметът на Търново представя в спортното министерство осъвременен проект за тренировъчно футболно игрище

Израелски сателит засне най-модерния руски изтребител в Сирия

“Херта” спря “Байерн” за рекорд

Десетки ранени и загинали при самоубийствен атентат в Йемен

Над 500 души са загинали при бомбардировките в Източна Гута за седмица

Загинал и седем пострадали в катастрофа край Сливен

Владимир Малинов е новият изп. директор на “Булгартрансгаз”

Борисов възложи пълна проверка на сделката за ЧЕЗ и на купувача

Красимир Вълчев: Не е желателно закриването на още училища

Българският лекарски съюз ще подпише националния рамков договор с НЗОК за 2018 г.

Ичли кюфте, езме

Кулинарните изкушения на Ориента продължават. Рецептите от далечния Изток на Зеки Гюнеш могат да се приготвят лесно и вкъщи, но можете да ги опитате и в ресторант Orient Garden. Какво можем да спретнем с булгур, прясно месо и домати, ще научите от майстора в кухнята на „Зодиак“.

 

Ичли кюфте

Необходими продукти:22-2-new

2 ч.ч. светъл турски булгур (от най-ситния)

700 г телешка и агнешка кайма

черен пипер

кимион

червен пипер

лук

орехи

сол на вкус

олио

Начин на приготвяне:

В купа залейте булгура с топла вода да го покрие, захлупете и оставете за около час да набъбне.

В тиган запържете леко каймата, добавете нарязан на ситно лук и когато омекне, добавете черен пипер, кимион, червен пипер и сол. Сложете орехите в тигана, запържете и оставете каймата да изстине.

Когато булгурът е готов, добавете нарязан на ситно лук, сол, кимион и червен пипер и месете около 30 минути.

Поръсете с малко вода булгуреното тесто и го размесете непосредствено преди оформянето на кюфтенцата, ако сте го приготвили по-рано и е изчаквало в хладилник. От каймата оформете продълговати кюфтета, завийте всяко в булгурено тесто, изпържете и сервирайте.

 

 

Езме

Необходими продукти:22-3

4 добре узрели домата

1 червена чушка

2 чорбаджийски люти чушлета

1 глава лук

3 скилидки чесън

1 ч.л. лимонов сок

1 ч.л. горчив сок от нар

1 ч.л. сумак

2 с.л. зехтин

пресен магданоз

пресен джоджен

сол

едро смлян червен пипер

Начин на приготвяне:

Доматите се обелват, режат се на половинки и се изчистват от семките. Нарязват се на много ситно. Лукът се настъргва. Червената чушка и чорбаджийските чушлета също се изчистват от семките и се наситняват.

Магданозът, джодженът и чесънът се накълцват. Всичко се смесва в дълбока купа.

От лимоновия сок, сока от нар, зехтина и сумака се приготвя сос, с който се залива салатата. Подправя се със сол. При сервиране се поръсва с едро смления червен пипер

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.