На 26 септември 2018 да почерпят

Сериозна дискусия във „Фермата“ – трябва ли да се дават рушвети?

Ален Делон: Aко не бях актьор, вероятно щях да работя като жиголо

Министър Банов връчва „Златен век” на световноизвестния хореограф Димитрис Папайоану

Македонски статистици на обучение в НСИ

Астронавт засне супертайфуна „Трами” (СНИМКИ)

Ципрас и Ердоган разговаряли половин час в Ню Йорк

Последната българска подводница може да стане музей

Еманюел Макрон призова за диалог с Иран

САЩ наложиха санкции срещи съпругата на Николас Мадуро

София защити 41 проекта по еврофондове (обзор) Метрото ще намали задръстванията с 30%

Български и американски военни проведоха съвместно учение на полигона Ново село

Черен списък на медии в Австрия МВР вини издания в едностранчиво и негативно отразяване

Ердоган в ООН: Турция не може да мълчи, когато санкциите се използват като оръжие

Бойко Борисов: България ще ускори максимално подготовката си за членство в ОИСР

Ичли кюфте, езме

Кулинарните изкушения на Ориента продължават. Рецептите от далечния Изток на Зеки Гюнеш могат да се приготвят лесно и вкъщи, но можете да ги опитате и в ресторант Orient Garden. Какво можем да спретнем с булгур, прясно месо и домати, ще научите от майстора в кухнята на „Зодиак“.

 

Ичли кюфте

Необходими продукти:22-2-new

2 ч.ч. светъл турски булгур (от най-ситния)

700 г телешка и агнешка кайма

черен пипер

кимион

червен пипер

лук

орехи

сол на вкус

олио

Начин на приготвяне:

В купа залейте булгура с топла вода да го покрие, захлупете и оставете за около час да набъбне.

В тиган запържете леко каймата, добавете нарязан на ситно лук и когато омекне, добавете черен пипер, кимион, червен пипер и сол. Сложете орехите в тигана, запържете и оставете каймата да изстине.

Когато булгурът е готов, добавете нарязан на ситно лук, сол, кимион и червен пипер и месете около 30 минути.

Поръсете с малко вода булгуреното тесто и го размесете непосредствено преди оформянето на кюфтенцата, ако сте го приготвили по-рано и е изчаквало в хладилник. От каймата оформете продълговати кюфтета, завийте всяко в булгурено тесто, изпържете и сервирайте.

 

 

Езме

Необходими продукти:22-3

4 добре узрели домата

1 червена чушка

2 чорбаджийски люти чушлета

1 глава лук

3 скилидки чесън

1 ч.л. лимонов сок

1 ч.л. горчив сок от нар

1 ч.л. сумак

2 с.л. зехтин

пресен магданоз

пресен джоджен

сол

едро смлян червен пипер

Начин на приготвяне:

Доматите се обелват, режат се на половинки и се изчистват от семките. Нарязват се на много ситно. Лукът се настъргва. Червената чушка и чорбаджийските чушлета също се изчистват от семките и се наситняват.

Магданозът, джодженът и чесънът се накълцват. Всичко се смесва в дълбока купа.

От лимоновия сок, сока от нар, зехтина и сумака се приготвя сос, с който се залива салатата. Подправя се със сол. При сервиране се поръсва с едро смления червен пипер

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.