Министър Ананиев: Ако бъде приет анекса към националния рамков договор, се надяваме той да бъде подсписан в първите дни на новата година

Тръмп: Никога не съм искал от бившия си адвокат да нарушава закона

Германската прокуратура се включи в разследването за стрелбата в Страсбург

Стоичков е почетен гражданин на Стара Загора

Корнелия Нинова бе приета в болница с абцес

Баща, син и двама сервитьори държали наркотици в кофи от сирене

Жертвите на нападението в Страсбург са вече три

Ердоган обяви начало на строителството на наземната част от „Турски поток“

9 години затвор за украинеца, убил бременна жена и мъжа й на АМ „Тракия“

Катастрофа с бежанци в Гърция, трима са мъртви (СНИМКИ)

Министър Каракачанов: Ние сме длъжни да храним Българската армия, приказки за корупция не приемам

Обновиха войнишки паметник в Беброво

Хлябът и месото поскъпват

Джей Ло намекна за сватба с Алекс Родригес

Общинският съвет с декларация в подкрепа на младежка зимна олимпиада в София ДСБ и БСП направиха коалиция "против" документа, който ще бъде гласуван на 20 декември

Ичли кюфте, езме

Кулинарните изкушения на Ориента продължават. Рецептите от далечния Изток на Зеки Гюнеш могат да се приготвят лесно и вкъщи, но можете да ги опитате и в ресторант Orient Garden. Какво можем да спретнем с булгур, прясно месо и домати, ще научите от майстора в кухнята на „Зодиак“.

 

Ичли кюфте

Необходими продукти:22-2-new

2 ч.ч. светъл турски булгур (от най-ситния)

700 г телешка и агнешка кайма

черен пипер

кимион

червен пипер

лук

орехи

сол на вкус

олио

Начин на приготвяне:

В купа залейте булгура с топла вода да го покрие, захлупете и оставете за около час да набъбне.

В тиган запържете леко каймата, добавете нарязан на ситно лук и когато омекне, добавете черен пипер, кимион, червен пипер и сол. Сложете орехите в тигана, запържете и оставете каймата да изстине.

Когато булгурът е готов, добавете нарязан на ситно лук, сол, кимион и червен пипер и месете около 30 минути.

Поръсете с малко вода булгуреното тесто и го размесете непосредствено преди оформянето на кюфтенцата, ако сте го приготвили по-рано и е изчаквало в хладилник. От каймата оформете продълговати кюфтета, завийте всяко в булгурено тесто, изпържете и сервирайте.

 

 

Езме

Необходими продукти:22-3

4 добре узрели домата

1 червена чушка

2 чорбаджийски люти чушлета

1 глава лук

3 скилидки чесън

1 ч.л. лимонов сок

1 ч.л. горчив сок от нар

1 ч.л. сумак

2 с.л. зехтин

пресен магданоз

пресен джоджен

сол

едро смлян червен пипер

Начин на приготвяне:

Доматите се обелват, режат се на половинки и се изчистват от семките. Нарязват се на много ситно. Лукът се настъргва. Червената чушка и чорбаджийските чушлета също се изчистват от семките и се наситняват.

Магданозът, джодженът и чесънът се накълцват. Всичко се смесва в дълбока купа.

От лимоновия сок, сока от нар, зехтина и сумака се приготвя сос, с който се залива салатата. Подправя се със сол. При сервиране се поръсва с едро смления червен пипер

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.